Reacties van de top 3 bij de 5-jarigen

Reacties van de top 3 bij de 5-jarigen
De eerste medailles op het WK voor jonge paarden zijn uitgereikt. Na de huldiging hiervan was het tijd om de drie medaille winnaars bij de 5-jarigen aan het woord te laten.

Maikel van Mierlo, winnaar met Earley (v. Harley VDL):
Dit is de mooiste overwinning ooit weet de 23-jarige Nederlander te vertellen. Bij de pony's won ik ooit een gouden teammedaille op een EK, maar dit is nog zoveel mooier. Ik heb Earley als 3-jarige verkocht aan de huidige eigenaars en sindsdien heb ik hem onder het zadel. Hij is het eerste paard dat ik voor hen rijdt en dit is meteen al een succesverhaal. Recent werden we ook al 3e in het Nederlandse kampioenschap. In de toekomst zal ik voor deze eigenaar nog meer paarden rijden, zij hebben nog enkele goede 2 en 3-jarige paarden. Enkele jaren geleden was ik hier ook al op het WK, de omgeving was voor mezelf zeker niet nieuw. Het parcours stond vandaag wel hoog gebouwd voor een 5-jarig paard.

Angelica Augusttson, vice-kampioen met Ard Ginger Pop (v. Luidam):
Ik heb deze merrie nog maar 10 dagen ter beschikking gekregen. Voordien liep deze succesvol in Ierland. Hier in Zangersheide was dus meteen onze eerste wedstrijd samen. Voor mezelf was het de eerste keer dat ik in Zangersheide kwam rijden. Mijn doel was om dezelfde prestaties van in Ierland door te trekken. Ginger Pop is een paard met een grote toekomst. Zo sprong hier echt geweldig in een toch wel zwaar gebouwd parcours.

Marlon Zanotelli, goed voor brons met Cool Clarimo (v. Clarimo):
Net als mijn vriendin Angelica heb ik Clarimo ook nog maar 10 dagen onder het zadel. Deze liet in Engeland al fantastische dingen zien. Vandaag was vooral de driesprong het moeilijkste onderdeel in het parcours. De piste was vooral voor de 'groene paarden' niet makkelijk om ontspannen te springen.