Nicola Philippaerts: "Harley is in goede vorm, dus we zullen zien!"

Nicola Philippaerts:  "Harley is in goede vorm, dus we zullen zien!"
Vandaag kwamen alle Belgische paarden goed door de keuring en dan gaat het morgen echt van start voor Gregory Wathelet en Nicola Philippaerts. Maar hoe vinden deze ruiters het om naar zo een groots evenement als de Wereldbeker te gaan. Wij spraken kort met Nicola om te zien op wat voor manier hij er naar uit kijkt en zich voorbereid.

Het is de derde keer dat je aan de Wereldbeker deel neemt, is dat dan nog iets waar je naar uit kijkt?
Ja zeker! De wereldbeker finale  is toch toch wel de grootste wedstrijd van het indoor seizoen. Alle beste ruiters van de wereld zullen daar zijn. En ik denk dat dat dan best wel mooi en speciaal is als je daar dan aan mag deelnemen.

Het mag duidelijk zijn dat deelname voor jou hoog op de lijst van wedstrijden staat. Werk je dan ook echt naar die Wereldbeker toe het hele seizoen?
Aan het begin van het jaar hebben we altijd een vergadering met de Federatie om te kijken wie naar de Wereldbeker wedstrijden wil gaan. Dan bespreken we dat en worden de kansen gegeven aan de ruiters die die ambitie hebben.

Het is dan ook echt een soort kampioenschap. Je moet je eerst kwalificeren en dan staat er tijdens de Wereldbeker ook flink wat te wachten. Hier in Omaha moeten we heel wat springen. De eerste dacht begint direct met een Barrema C dan komt een proef met barrage en op de afsluitende dag nog eens twee rondes.



Je bent met H&M Harley van de Bisschop naar Omaha gekomen, hoe heb je je voorbereid?
Harley was echt mijn eerste keuze. Hij heeft een heel goed indoor seizoen gehad. In Den Bosch had ik de laatste keer met hem een dikke proef gesprongen. Daarna heb ik hem rustig twee weken thuis voorbereid. Af en toe een klein parcourtje springen, dat is goed voor zijn vertrouwen. Hij is momenteel in goede vorm, dus we zullen zien.

Neem je nog meer paarden mee naar Omaha?
Nee eigenlijk niet. Na de Wereldbeker ga ik direct door naar de LGCT in Mexico en daarna naar Mexico. Ik blijf dus drie weken weg. Daar wil ik met Chilly Willie rijden,  andere paarden weet ik het nog niet. Na terugkomst thuis moeten we ook direct door naar Jumping Antwerpen. En voor eigen publiek willen we wel met extra fitte paarden voor de dag komen. Want dan wil je het toch altijd nog wat beter doen.