Nicola en Olivier Philippaerts blikken terug op hun Amerikaanse tournee

Nicola en Olivier Philippaerts blikken terug op hun Amerikaanse tournee
De broers Philippaerts kunnen terugblikken op een succesvolle Amerikaanse tournee waarbij ze, naast enkele overwinningen en tal van ereplaatsen in nevenwedstrijden, veel punten scoorden voor de wereldbeker. Met nog 7 wereldbekerwedstrijden af te werken heeft Nicola Philippaerts 33 punten verzameld, goed voor een voorlopig zesde plaats in de tussenstand. Olivier Philippaerts sprokkelde 20 punten, goed voor een voorlopig 10e plaats.

Nicola Philippaerts deed het uitstekend in de wereldbeker. Zijn paard H&M Forever d'Arco ter Linden brak tijdens de Amerikaanse tournee helemaal door. De hengst is volwassener geworden en constanter in zijn prestaties. Getuige daarvan zijn de derde plaats in Washington, de vierde in Toronto en de twaalfde in Kentucky.

" Ik ben ongelofelijk tevreden op wat wij samen gepresteerd hebben. Wij rijden samen nog de wereldbekermanches van Londen en Mechelen. In de 7 nog resterende wedstrijden moet ik minstens één punt scoren om mijn Amerikaanse resultaten in de West - Europese liga te kunnen laten meetellen. Hetzelfde ook voor mijn broer Olivier. Dat mag geen enkel probleem zijn. Ik hoop er nog enkele punten te kunnen scoren zodat ik eind maart kan deelnemen aan de finale van de wereldbeker. Die wordt afgewerkt in Stockholm, de thuisbasis van onze sponsor H&M. "

Ook Olivier Philippaerts kan terugblikken op een succesvolle periode in Amerika waarbij hij in totaal 20 punten scoorde. Met H&M Legend of Love pakte hij enkele punten in Washington. Met H&M Challenge v/d Begijnakker Z behaalde hij een knappe derde plaats in Kentucky.

" Ik hou een positief gevoel over aan onze Amerikaanse tournee. Het doel was punten voor de wereldbeker te scoren en daarin zijn zowel Nicola als ikzelf geslaagd. Die 20 punten geeft vertrouwen voor het Europese programma dat op stapel staat. In december neem ik nog deel aan de wereldbekermanches in Londen en Mechelen. Dit weekend start ik met H&M Armstrong v/d Kapel Z in Stuttgart. Net als Nicola hoop ik op een kwalificatie voor de finale van de wereldbeker. "