Maxime Hazebroek en Boy-Adrian Van Gelderen over hun EK-selectie.

Maxime Hazebroek en Boy-Adrian Van Gelderen over hun EK-selectie.
Gisteren werd de Belgische selectie bekend gemaakt voor het Europees Kampioenschap voor de jeugd. Daarbij werd bekend dat oa. regerend Belgisch Kampioen Young Riders, Boy-Adrian Van Gelderen alsook aankomend talent Maxime Hazebroek de Belgische driekleur zal verdedigen in Samorin bij de Children.

Alvast proficiat aan alle geselecteerde ruiters. Maar de prangende vraag is of ze zich hier speciaal op voorbereid hebben, of beter naartoe gewerkt hebben?

Maxime: Ik heb me wel proberen focussen om een selectie binnen te halen. Ik heb aan zoveel mogelijk jeugdwedstrijden deelgenomen en keer op keer was het doel vooraan te eindigen.

Ook Boy-Adrian had zijn pijlen gericht op een EK-deelname. "het EK is wel iets waar ik ieder jaar naartoe probeer te werken maar niet blind op staar."



Het Europees Kampioenschap komt dichtbij en dat vraagt na de selectie dus extra training.

Boy-Adrian zal zo dit weekend aan de start komen in Samorin voor de laatste internationale tweesterren concours op het terrein. "Samen met  Be cool dient deze CSI als laatste voorbereiding en om alvast te wennen aan de accommodatie en temperatuur. Volgende week zal ik enkel nog wat licht werk met hem doen."

Ook Maxime is een extra training begonnen. "Ik ga dit weekend deelnemen aan de 1* in lier (Azelhof) als voorbereiding. De dagelijkse training van mijn trainer Nick Channing in zowel dressuur als springen blijven hetzelfde."

België vaardigt een top selectie van jonge talenten af voor Samorin. Maar natuurlijk polsen we graag even naar wat jullie sterkte is voor het team?

Boy: "Dat klopt maar geen garantie natuurlijk, alles kan gebeuren en iedere ronde moet weer opnieuw gereden worden. Ik denk dat mijn sterkte voor het team is dat ik goed als laatste man kan rijden en goed met de druk om kan gaan. Voor mij staat team op de eerste plek dat individueel komt daarna vanzelf wel"

Maxime: "Mijn paard is mijn sterkte. Hoewel ik Jartelle nog niet lang heb, heb ik met haar een bijzonder goede klik gemaakt. Ze is in topvorm, ze doet altijd haar uiterste best en ik kan altijd op haar vertrouwen"

Beide ruiters zullen zich voornamelijk focussen op het team en zichzelf, minder op de concurrentie. Aflsuitend dan nog even, wat na het EK?

Maxime: "Na het Ek gaan we stilletjes beginnen werken aan de grote overstap naar de junioren. Ik ga deze zomer nog deelnemen aan verschillende internationale wedstrijden.

Boy: "Na het EK ga ik hoogstwaarschijnlijk naar CSI3* Verbier en eind september normaal gezien Lanaken WK Jonge paarden."