Lola De Brakeleer is 'Freejump ruiter v/h concours'

Lola De Brakeleer is 'Freejump ruiter v/h concours'
Tijdens de Gouden Laars manche in Lier werd er opnieuw een ruiter uitverkozen tot 'Freejump ruiter v/h concours'. Voor de derde keer dit seizoen was deze prijs voor een amazone. Lola De Brakeleer werd uitgeroepen tot de beste ruiter van deze manche, dit heeft ze onder andere te danken aan haar overwinning in de 1m30 rubriek.
Komende zondag zal zij in Loenhout een sponsorpakketje van Freejump ontvangen. Als mediapartner van de Gouden Laars had Equnews een interview met Lola.


Hoe ben je in de paardenwereld terecht gekomen ?
Paarden zijn mijn passie al van zo lang ik me kan herinneren.

Ik had de kans om op te groeien in een familie die mij liefde voor de hippische sector heeft gegeven.

Het begon in onze tuin op een shetland pony, Nougat, een geschenk van Sinterklaas.


Hoeveel seizoenen heb je al gereden binnen de Gouden Laars?

Dit is mijn 6e seizoen in de Gouden Laars. 2 jaar als scholier en 4 jaar als junior.

In 2009 stond ik op kop voor de finale, maar mijn paard, Sissi de Longpré raakte op de vooravond van de finale gekwetst. Een jaar later eindigde ik op de achtste plaats met Ta’Or de Longpré in het 1m20. Tijdens mijn eerste jaar als junior (2011) eindigde ik in de top tien van de finale van het 1m20 klassement met Sissi de Longpré en van het 1m30 met Ta’Or de Longpré.

In 2012 eindigde ik op de 2de plaats in het 1m30 met Sissi de Longpré en werd ik 3de in het 1m40 met Ta’Or de Longpré.

Vorig jaar eindigde ik op de 2de plaats van het 1m30 criterium met Elastique DNL.


Heb je al veel Gouden Laars bekers gewonnen?

Tijdens de voorbije seizoenen eindigde ik vaak op de tweede plaats. Maar in Lier wist ik dan toch een Gouden Laars trofee te winnen. In 2012 had mijn mama mij voor de finale gezegd: “Ik hoop dat je met een laars terugkomt”! Ik kwam toen terug thuis met 2 paar laarzen van De Niro die we gewonnen hadden.


Wat vind je van de Gouden Laars?

Ik vind dat het circuit zeer goed georganiseerd is. Het zijn altijd wedstrijden op mooie locaties met super goede pistes. De opbouwparcoursen zijn informatief en goed ontworpen zodat wij ervaring kunnen op doen.


Wat zijn jouw verwachtingen dit outdoorseizoen nog?

Ik heb al een mooi outdoorseizoen gehad. Zo heb ik veel internationale wedstrijd gereden. Mijn bedoeling is om ervaring op te doen. Ik rijd niet voor mezelf maar voor eigenaars, vooral met jonge paarden.

Dit jaar heb ik mij met Elastique DNL gefocust op het Gouden Laars criterium. Ik hoop dat ik met haar naar de finale kan gaan.


Door wie wordt je getraind?

Thuis en op wedstrijd wordt ik getraind door mijn vader. Luc Leemans geeft mij altijd veel goede en lonende tips.

Daarnaast ga ik één dag per week bij Nick Van Laer en dat helpt mij ook goed.


Ik wil graag Natasja van de Gouden Laars en alle andere organisatoren bedanken die dit criterium mogelijk maken. Maar ook aan Free Jump voor zijn geweldig initiatief.