Karline De Brabander: "Ik ben al lang getrouwd"

Karline De Brabander: "Ik ben al lang getrouwd"
Vandaag mag Karline De Brabander 28 kaarsjes uitblazen voor haar verjaardag. Maar dat is niet het enige dat zij te vieren heeft. Zij heeft er een uitstekend seizoen op zitten met o.a. eind september winst in the Sires of The World. Maar daar stopt het niet voor deze amazone. Lore Vanhees bracht samen met fotograaf Chris Coessens een bezoekje aan Stal De Muze voor een gesprek.

Hoe ben je begonnen met paardrijden?
Ik ben van kinds af aan opgegroeid tussen de paarden, dus het was wat vanzelfsprekend dat ik uiteindelijk zou gaan paardrijden. Maar mijn ouders hebben mij hier wel nooit toe gepusht of gedwongen. Het was altijd mijn eigen keuze.

Hoeveel paarden rijd je momenteel?
Momenteel rijd ik 8 paarden; 7 hengsten en 1 merrie. Mijn toppers zijn op dit moment Bamako, Elvis en Fantomas en vanaf volgend jaar mag je daar Hos bij zetten. Hij is pas 7 maar hij doet erg zijn best om mee aan te sluiten bij mijn beste paarde ! Daarnaast heb ik nog 2 zesjarigen en 2 vierjarigen.

Staan er nog belangrijke jumpings op de planning?
Dit weekend ga ik naar de internationale jumping in Luik. Later op de maand ga ik nog naar Strazeele en dan wordt het Gucci Paris. Daarna volgt de kerstjumping in Mechelen hopelijk.

Klopt het dat je dit jaar ‘sneller’ bent gaan rijden? Je eindigt nu steeds met minder of zelfs geen tijdsfouten?
In de grote, belangrijke proeven probeer ik er inderdaad meer op te letten om geen tijd te verliezen. In de lagere proeven of met mijn jonge paarden heb ik nog regelmatig tijdsfouten.

Neem je voor grote wedstrijden extra maatregelen zodat je paarden niet geblesseerd raken?
Niet speciaal, ik ga veel wandelen met de paarden. We beschikken thuis ook over een galoppiste, dat houdt ze ook fris. En als het kan en past ga ik graag eens met de paarden naar zee.

Hoe zit het met je persoonlijke leven, nog geen trouwplannen?
Ik ben al lang getrouwd hoor, misschien niet met Geoffrey maar wel met Uheer, Bamako, Taran, Fantomas, Elvis, ...

Wat is je mooiste overwinning ooit?
De mooiste weet ik niet. De Masters in Beervelde, de Sires in Lanaken, het record in Lummen, de beker in Hulsterlo, mijn eerste GP in Vlamertinge, ... Het zijn allemaal onvergetelijke momenten maar wat ik het belangrijkste vind, is dat mijn familie en vriend(en) erbij waren en dat ik die momenten met hun samen kon beleven!