In gesprek met Wilm Vermeir na een geslaagd 2017

In gesprek met Wilm Vermeir na een geslaagd 2017
Het jaar 2017 was zonder meer geslaagd voor onze landgenoot Wilm Vermeir. Voornamelijk in de zomermaanden wist Vermeir op het internationaal podium te imponeren. Zo haalde hij sterk uit tijdens de vijfsterren wedstrijd in St. Moritz, Dinard en Ascona. Verder haalde hij meermaals het podium op zowel thuis als buitenlands terrein.

Wie is Wilm Vermeir? Altijd een band gehad met paarden?


Ik ben opgegroeid tussen de paarden. Reeds op jonge leeftijd zat ik in het zadel. Mijn broer (Bert Vermeir) is eveneens gedreven in de paardensport. Op jonge leeftijd heeft Bert een accident gehad met zijn pony. Als gevolg heeft hij moeilijkheden om te kunnen wandelen. Maar éénmaal in het zadel lijkt hij herboren. Dat merkten we reeds toen hij in 2004 de Olympische medaille huiswaarts nam.

Ik woon op een boogscheut van Antwerpen. Ik beschik er over m'n eigen stal met een 25-tal boxen. Samen met m'n vrouw heb ik een dochtertje en zij is de zon in m'n leven. Of ze zelf een carrière in de paardensport beoogd is nog te vroeg om te zeggen. Ze is nog maar zes jaar.



 

Welke paarden genieten je voorkeur?


Ik heb een voorliefde voor paarden die over een degelijke portie bloed beschikken. Verder vind ik het gewoon belangrijk dat ze respectueus zijn op de sprong.

 

Zonder twijfel is Iq ch Steentje één van je toppaarden op stal, kan je er wat meer over zeggen?


Iq is mijn eigen paard. Ik verwacht veel van Iq (v. Toulon) dit jaar, immers heeft hij het voorbije jaar bewezen dat hij mee kan op het hoogste niveau. Denk maar aan de Grand Prix winst in St. Moritz. Iq is nog vrij jong en het laatste jaar is alles een beetje in een stroomversnelling gelopen voor deze BWP'er. Vorig jaar heb ik me voornamelijk geconcentreerd op het opbouwen van ervaring met hem.

Je kan tevreden terugblikken op 2017, heb je speciale trainingsmethodes voor belangrijke wedstrijden?

In alle eerlijkheid is het trainen van paarden een dagelijkse bezigheid die heel veel passie en inzet vraagt. We trainen de paarden niet op een specifieke manier. De sleutel ligt er volgens mij in er voor te zorgden dat de paarden een goede gezondheid en conditie behouden doorheen het jaar. Verder is het ook een kwestie de juiste en goede paarden eruit te kiezen. En ik denk dat ik weet wat een goed paard is!