Het verhaal van de vice-kampioen bij de 6-jarigen

Het verhaal van de vice-kampioen bij de 6-jarigen
Dat Christian Ahlmann daarnet Wereldkampioen werd bij de 6-jarigen is op zich geen verrassing als je zijn palmares bekijkt. Maar de zilveren medaille van de Oostenrijkse Carola Wegener mag op zijn minst verrassend genoemd worden.

Carola zelf was dan zelf ook heel verrast tijdens de persconferentie. Ze wist niet wat haar overkwam, zoveel journalisten die verschillende vragen aan haar stelden. Om te beginnen is Carola nog maar 16 jaar oud en reed ze tot vorig jaar nog bij de pony's. Zij is met haar ouders en jongere zus gevestigd in Duitsland.
"Vorig jaar maakte ik nog deel uit van het Oostenrijkse team op het EK. Pas nadien heb ik de overstap naar de paarden gemaakt." Op de vraag of ze ooit al zo snel gereden had als vandaag reageerde zij dat ze dit nog gewoon was van bij de pony's.

"Mijn ouders hebben Caspar Blue in maart van dit jaar gekocht voor mij bij zijn fokker. Hij is een super paard met een goed karakter en springt fantastisch goed. De hoogte van het parcours was wel een beetje nieuw voor ons want zo hoog hadden we nog niet echt gesprongen. In het Duits kampioenschap stond het ook al goed gebouwd, maar hier stond het toch nog wat moeilijker. Op dat kampioenschap eindigden we trouwens op een 9e plaats."

Ga je hem nog wel kunnen behouden na deze prestatie? "Ja het is de bedoeling dat ik hier samen mee doorgroei naar een hoger niveau. Al zal het na vandaag wel moeilijk zijn voor mijn ouders om hem te kunnen houden. Maar ik weet dat ze er alles aan zullen doen, want iedereen houdt van dit paard bij ons op stal."

Wat brengt de toekomst voor jou? Ik moet nu nog één jaar naar school gaan en hoop dan later een professionele ruiter te worden. Mijn ouders trainen mij al sinds al die tijd en rijden zelf ook nog.