Hendrik Denutte: "Het Zilveren Spoor is de redding voor vele ruiters"

Hendrik Denutte: "Het Zilveren Spoor is de redding voor vele ruiters"
De voorbije weken werd de 38-jarige Hendrik Denutte al enkele keren in het Zilveren Spoor in Moorsele uitgeroepen tot "ruiter van het concours". Een reden te meer om met Hendrik terug te blikken op de voorbije weken in het vernieuwde Moorsele.

Wat betekent de heropening van het Zilveren Spoor voor de West-Vlaamse ruiters?
Voor West-Vlaanderen is de heropening van Moorsele de redding voor vele ruiters van de streek. Ik ben al op veel plaatsen geweest in Europa en dit blijft toch één van de mooiste! Anders moesten we veel kilometers rijden om iets gelijkaardig te vinden. We zijn allemaal blij met het initiatief van Rudi en Marianne.


Binnen enkele weken zien we jou in een nieuwe sponsoroutfit hebben we vernomen?
Klopt, Simon Swertvaegher van 'Simon's Horse Shop' heeft me aangesproken na mijn recente goede resultaten en me deze kans gegeven om zijn team te vervoegen, die toch erg West-Vlaams getint is met o.a. Axel Vandoorne en Lieven Devos.

Hendrik DenutteJe verkocht recent één van jouw beste paarden, welke paarden moeten voortaan de kar trekken?
Na de verkoop van Shaia de Macheco reken ik nu het meest op Fikke van de Kranenburg. Deze heb ik als 6-jarige verkocht aan de familie Boucquez. Zij hebben deze nu terug bij aan mij toevertrouwd met een commercieel plan. Dan heb ik nog een 6-jarige Toulon afstammeling, Cassis van de Kranenburg, waar ik volgend jaar veel van verwacht bij de 7-jarigen. En dan is er uiteraard Espadon van de Kranenburg voor de Grand Prix proeven.

Je staat ook bekend als coach van verschillende jonge talenten, wie train je zoal?
Naast het sportieve ben ik ook actief als coach van uiteraard de familie Bradt (Quinten en Celine). Daarnaast train ik nog wat opkomende talenten zoals bij de familie Borgonjon (Gilles, Margaux en Sofie) en nog wat goede regionale ruiters.

Wat zijn de verwachtingen voor 2015?
Mijn ambities voor 2015 zijn vooral gezond blijven en goede resultaten kunnen neerzetten. Misschien dat we nog wat kansen krijgen in landenwedstrijden zoals eerder dit jaar.