Gudrun Patteet: "Het was geen verrassing voor mij dat Ideo hier won"

Gudrun Patteet: "Het was geen verrassing voor mij dat Ideo hier won"
Gudrun Patteet won vanmiddag het Belgisch kampioenschap bij de 7-jarigen op de 'Longines Spring Classic of Flanders' in Lummen. De volledige (Belgische) top drie werd na afloop uitgenodigd op de persconferentie.

BWPM0020Gudrun Patteet (goud): "Ik heb Ideo sinds november bij mij op stal staan. Ik had hem gezien op een regionale wedstrijd in Moerzoeke bij zijn fokker Herman Claessens. Evelien Quintelier heeft hem altijd gereden, maar hij werd wat sterk voor haar. Herman gaf hem mij om te rijden, eerst liet ik mijn ruiter Brian Vanhooren hem rijden omdat hij nogal kijkerig en sterk was. Hij heeft hem uiteindelijk 2 maanden gereden en goed werk geleverd. Ik deed met Ideo enkele internationale indoorwedstrijden. Zo wonnen we in Neumunster de finale bij de Young Horses. De voorbereidingen op het BK hebben we gedaan met de Sunshine Tour, de Z Tour en een week op de Spring Tour hier. Dit was voor ons een goede voorbereiding. Eigenlijk was het geen verrassing voor mij dat we hier vandaag winnen. Ik heb hier veel goede paarden gezien op het kampioenschap."

BWPM0022Alexander Liefsoens (zilver): "Attidude Z is eigenlijk het paard van mijn dochter. Tijdens de Spring Tour wonnen we hier beide een proef. Het is eigenlijk een beetje een familie paard. Voor de barrage zelf had ik liever wat minder deelnemers gezien, maar met een zilveren medaille ben ik super tevreden."

Stefan Corten (brons): "Ik heb Iron Man van de Padenborre nu al een 2-tal jaar onder het zadel. Voordien werd ij gereden door verschillende ruiters. In het begin liep alles niet zo makkelijk, maar intussen kennen we elkaar zo goed nu. We hadden ons goed voorbereidt op het BK. Hij werd hier elke dag beter en beter. 18 deelnemers in de barrage was meer dan genoeg, voor het publiek was zo een aantal uiteraard mooi om te zien. "

BWPM0023