Gilles Dunon: “Ik besef het nog steeds niet"

Gilles Dunon: “Ik besef het nog steeds niet"
Na de ereronde van de top drie van het Belgische kampioenschap kreeg Gilles Dunon nog een frisse duik in de waterbak door zijn vele supporters. Nadien kwam hij samen met Niels Bruynseels en Wouter Devos naar de persconferentie om de pers te woord te staan. Hierbij een paar reacties van de top 3 na het Belgisch Kampioenschap Seniors.

De kersverse kampioen van België is Gilles Dunon met zijn 9-jarige Fou De Toi van de Keihoeve.
Ondanks dat zijn paard koortsig was in het begin van de week, heeft hij dit kampioenschap toch tot een fantastisch einde gebracht, zegt hij zelf. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik kampioen ging worden, ik dacht dat Ann Carton-Grootjans foutloos ging blijven in de tweede ronde. Toch maakte Ann een fout dat haar naar de 4de plaats verschoof. Mijn paard sprong ’outstanding’, nog nooit heb ik een beter paard gehad om concours te rijden. Ik rijd hem nu 2 jaar en ik hoop dat we nog zo ver mogelijk kunnen groeien in alle opzichten.
Kampioen zijn is natuurlijk aangenaam en ik heb ambities, zonder te roepen, maar maandag breng ik de kindjes naar school en sta ik terug op de stal. Ik doe dit met mijn hart en ziel, en niet voor business, zegt Gilles.

Niels Bruynseels en Filou D eindigde met zilver dit kampioenschap. Ik heb het zelf een beetje weggegeven doordat ik niet dubbel nul was gebleven, geeft hij toe. Maar ik ben nog steeds gelukkig!

Wouter Devos, die voor de eerste keer het Belgisch Kampioenschap meereed, is zeer gelukkig met zijn 3de plaats. Het is moeilijk hier te piepen tussen al die grote namen, vertelt hij tijdens de persconferentie. Als ik niet goed gepresteerd zou hebben tijden de 2de ronde, zou ik teleurgesteld geweest zijn. Maar ik ben toch blij met brons op mijn 1ste Belgisch Kampioenschap, aldus Wouter Devos.