Eventing Waregem krijgt alleen maar positieve feedback van ruiters

Eventing Waregem krijgt alleen maar positieve feedback van ruiters
Twee weken geleden vond er in het belgische Waregem de Nations Cup Eventing plaats, die deel uitmaakte van de traditionele wedstrijd Eventing Waregem. Niet alleen de Nationscup werd toen gewonnen door de duitse equipe maar ook de overwinning in de 3-ster individuele proef en de 1-ster proef gingen naar Duitsland.

Voor de drie Amazones was het de eerste Nationscup deelname en nadat routinier Andreas Dibowski niet in het springen aan de start ging bestond het team nog maar liefst uit drie U25 ruiters.

„Het was voor ons allemaal de eerste Nationscup. Toen  Andreas eruit was, hadden wij er geen rekening meer mee gehouden om bovenaan te staan in de ranking en van een overwinning konden we maar dromen“, zei Leonie Kuhlmann achteraf. „Het doel was foutloos te blijven en dicht in de buurt van de tijd te komen. De cross zag er weer geweldig uit, maar door de heuvels is het moeilijk om binnen de tijd te blijven.“

Dat lukte voor alle drie de dames, waardoor ze met 176.7 strafpunten voor Groot-Brittanië en Frankrijk eindigden. Kuhlmann en haar Cascora werden uiteindelijk 7e , en haar teamgenoot Stefanie Böhe reed naar de individuele overwinning met Haytom. Franziska Keinki en Lancaster maakten met een 17e plek het team compleet.

baumgart_rapunzel_waregem-2016

Ook in de 1-ster proef domineerde duitsland door de plekken 1 t/m 3 te claimen. De proef wird gewonnen door de junioren-amazone Antonia Baumgart, die voor de eerste keer in Waregem aan de start verscheen: „Ik kan niet wachten om volgend jaar terug te komen. Het is een top concours; mooie hindernissen, super condities, een vriendelijk team en goed eten“, was de positieve feedback van de winnares. Met Rapunzel vom Quellhof ging zij al na de dressuur aan de leiding en hield haar positie door een foutloze cross en springparcours te rijden.

„Mijn paard was een beetje gespannen door de indrukken om ons heen maar toen we de dressuurproef begonnen was ze heel geconcentreerd en gaf ze mij een fijn gevoel. Dat heeft ook de jury gezien. En de cross was geweldig; zo‘n leuke hindernissen, prima bodem en ook nog goed weer. Het voelde zo makkelijk.“ Was Antonia heel blij met de prestatie van haar Rapunzel. „Zij is in topvorm. Dit is onze derde 1-ster overwinning.“ Voor deze seizoen was het het laatste optreden van het duo maar enkele plannen voor 2017 zijn al gemaakt: “Ik wil sowieso naar het EK volgend jaar. Dit jaar was het helaas niet gelukt maar de laatste wedstrijden konden wij goede vorm tonen.“ Kijkt Baumgart al uit naar de komende seizoen. Ook Waregem mag dan niet missen!