Daniel Deusser: "Ik ga proberen de nummer 1 positie zo lang mogelijk te behouden"

Daniel Deusser: "Ik ga proberen de nummer 1 positie zo lang mogelijk te behouden"
Naar aanleiding van Jumping Antwerpen had Equnews als mediapartner van dit evenement een interview met de nieuwe nummer één van de wereld, Daniel Deusser. Het interview werd na de Global Champions Tour manche van Miami afgenomen.

Daniel Deusser - Cornet D'Amour - Pers Stx 14"Sinds de geboorte van Stella is alles alleen maar beter gegaan in de sport"
Voor Stella geboren werd waren de paarden het allerbelangrijkste. Nu niet meer, zij zal altijd op de eerste plaats komen. En eerlijk gezegd is het sinds Stella’s geboorte alleen maar beter gegaan in de sport. Ik sta voor de eerste keer in mijn leven op nummer één op de wereldranglijst, dus misschien is zij net de 'geluksbrenger' die ik nodig had.

"Het indoorseizoen was meer dan geslaagd"
Over het indoorseizoen kan ik alleen maar tevreden over zijn. Ik ben erin geslaagd om enkele belangrijke overwinningen te behalen en dat niet alleen met Cornet d'Amour, ook met andere paarden heb ik kunnen winnen. Dat belooft dus voor de toekomst!

"Daarom vormen we zo een goed team"
Of Cornet d'Amour het beste paard is dat ik ooit heb gereden? Uiteraard! Ik heb nooit een beter paard gereden dan hem. Volgens mij is hij zo goed omdat hij gewoon een zeer kwaliteitsvol paard is. Hij heeft een goede techniek, hij heeft veel bloed, maar ook niet te veel en hij is zeer voorzichtig maar tegelijk niet bang van de hindernissen. Hij weet dus met andere woorden wat hij moet doen in de piste. We zijn ook ongeveer op hetzelfde moment aangekomen bij Stephex Stables en daardoor hebben we de kans gekregen om samen te groeien in het parcours. Ik denk dat we daarom zo een goed team vormen. 

Daniel Deusser - Cornet d'Amour- WEG14 2"Een ruiter is afhankelijk van zijn paarden"
Ik ga proberen om alle manches van de Global Champions Tour te rijden, maar ik vrees dat dat niet gaat lukken. Dit jaar bestaat de Global Champions Tour uit nog meer manches dan vorig jaar en daarom denk ik dat ik waarschijnlijk toch een paar manches ga moeten overslaan. Een ruiter is zeer afhankelijk van zijn paarden en ik weet niet of alle paarden altijd fit genoeg zullen zijn om aan de start te komen.

"Ik ga heel graag naar de Global Champions Tour wedstrijden"
De Global Champions Tour heeft in de voorbije 10 jaar een enorme evolutie doorgemaakt en dat is alleen maar goed geweest voor de sport. Het is een prachtige competitie die de hele wereld afreist en telkens de mooiste plaatsen weet te vinden. Bovendien is het prijzengeld ook een enorme motivatie voor de ruiters. Naast argumenten op sportief vlak, speelt de sfeer die er op deze shows heerst een belangrijke rol. Ik ga er heel graag naartoe met meerdere paarden en ik heb altijd een beetje het gevoel dat ik op vakantie ben.

Daniel Deusser - Burburry R - Aken14"CHIO Aken blijft de mooiste wedstrijd"
Welke wedstrijd de mooiste is waar ik ooit al aan de start ben gekomen? CHIO Aken zal altijd een belangrijke plaats in mijn hart hebben. Ze beschikken daar over een prachtige accommodatie. Voor mij is Aken ook altijd als thuiskomen, het is eigenlijk een thuiswedstrijd. De sfeer die er hangt en de uitbundige supporters maken het plaatje compleet. 

"De nummer één positie zo lang mogelijk behouden"
Ik hoop om tijdens dit outdoorseizoen nog zo goed mogelijk te presteren. Een van mijn doelen is uiteraard het Europees kampioenschap, ik hoop dat ik het daar goed kan doen. Ik wil ook mijn paarden op niveau houden. Ik sta nu op nummer één, dus eigenlijk kan ik alleen maar zakken op de wereldranglijst. Ik hoop dan ook dat ik deze plaats zo lang mogelijk kan behouden. Zo lang mogelijk op nummer één blijven staan is één van mijn voornaamste doelen van dit seizoen.