Camille Demolie: "Ik heb een strenge coach nodig"

Camille Demolie: "Ik heb een strenge coach nodig"
Camille Demolie uit Lettelingen won vorige week in Hulsterlo de Beker van België voor Scholieren. Lore Vanhees had voor Equnews een gesprek met haar.

Hoe voel je je na je overwinning in Hulsterlo?
Ik was heel blij met de overwinning! Zeker omdat ik wat pech heb gehad op het Belgisch Kampioenschap. Dit was mijn kans om me te bewijzen, en dat is gelukt.

Was je tevreden over je rit?
Ja natuurlijk! De eerste manche stond heel technisch gebouwd en ik was heel blij toen die foutloos verliep. In de barrage ben ik er daarom ook volop voor gegaan. Ik had wel een beetje geluk op de vier, maar dat mag ook eens he!

Hoeveel paarden rijd je?
Ik heb vier paarden. Met Zarah ben ik vorig jaar vice kampioene geworden op het BK. Chico is mijn nieuwste paard. Hij is 7 jaar oud. Ik heb hem nog niet zo lang, dus we maken hem nu rustig klaar voor het volgende seizoen. Ik heb ook nog G Star, die neem ik deze week voor het eerst mee op jumping in Neeroeteren. En dan heb ik ook uiteraard nog mijn liefste Ferra van den Bisschop. Ook heb ik nog enkele jonge paarden staan, maar die zijn voor later. Die worden voorlopig nog niet door mij uitgebracht op wedstrijd.

Wat zijn je mooiste overwinningen in het verleden?
Met mijn pony White Socks heb ik heel veel proeven gewonnen. In Arezzo heb ik twee weken na elkaar elke proef gewonnen waarin ik ingeschreven was!  Ook de overwinning met het team tijdens de Nations Cup in Arezzo was uniek als ervaring. Tijdens de Gouden Laars won ik ook een proef met Elton Jones in Loenhout en een proef met Ferra in Lier. Dat waren ook mooie overwinningen.

Wie is je coach?
Sinds april heb ik Guilherme Mattar als coach en het klikt super tussen ons. Hij is wel streng, maar dat heb ik nodig!

Hoe combineer je het paardrijden met school?
Hiervoor hebben we een systeem uitgewerkt, want ik ga nog naar het gewone onderwijs. Ik volg er moderne wetenschappen. Onmiddellijk na school word ik afgezet aan de stal waar mijn eerste paard klaar staat. Dan rijd ik 1 of 2 paarden, afhankelijk van mijn schoolwerk. Na het rijden vertrek ik dan zo snel mogelijk naar huis en begin ik te studeren.

Wie is je grote voorbeeld in de paardensport?
Ik heb verschillende mensen naar wie ik opkijk, namelijk Franke Sloothaak, Rodrigo Pessoa en Guilherme Mattar.

Wat zijn je toekomstplannen in de paardensport?
Mijn papa heeft een hele mooie stal voor mij gebouwd en ik ben ervan overtuigd dat we daar een hele mooie toekomst mee tegemoet gaan!