Annelies Vorsselmans: "Stal Eurocommerce is het beste wat mij is kunnen overkomen"

Annelies Vorsselmans: "Stal Eurocommerce is het beste wat mij is kunnen overkomen"
Vorig jaar won Annelies Vorsselmans de Queenscup op de Kerstjumping in Mechelen. Helaas kan ze er dit jaar niet bij zijn. Maar ze doet er alles voor om volgend jaar weer present te zijn. Naar aanleiding van Jumping Mechelen had Equnews een gesprek met haar.

Wat vind je zo leuk aan de kerstjumping in Mechelen?
Natuurlijk is in Mechelen rijden als Belg altijd het hoogtepunt van het jaar. Daar rijden tussen kerst en nieuwjaar is voor mij persoonlijk heel speciaal, de sfeer is geweldig. Ik had dit jaar graag meegedaan maar door omstandigheden moet ik dit jaar passen. Maar ik ga er in 2015 voor streven dat ik er volgend jaar weer bij ben.

In Mechelen won je de Queenscup in dienst van Stal Eurocommerce - hoe kijk je terug op die periode in Nederland?
De periode bij stal Eurocommerce was/is het beste wat mij is kunnen overkomen. De kansen die ik daar gekregen heb, daar ben ik de familie Visser nog steeds dankbaar voor. Ik heb er ontzettend veel geleerd en ik heb zoveel mooie wedstrijden kunnen rijden.

Nadien was je enkele maanden in dienst bij Stephex, wat heb je daarvan meegenomen of onthouden?
Mijn tijd bij Stephex was kort maar krachtig, Misschien was het te kort maar omdat ik door mijn relatie met Jeroen zo graag weer naar Nederland wou ben ik daar vroegtijdig gestopt.

Je bent nu bij Jeroen Dubbeldam gevestigd en op eigen benen begonnen, was het makkelijk om die stap te zetten?
Nu ben ik voorlopig nog in loondienst bij stal De Sjiem. Maar ik wil graag vanaf januari in 2015 zelfstandig beginnen, bij Jeroen op stal natuurlijk. Het bevalt me hier super.

Zijn er nog speciale toekomstplannen?
Ik probeer volop weer jonge paarden op te bouwen en hoop dat ik in de toekomst elke keer weer een stapje hoger mee geraak.