Alexander Housen: "Ooit hoop ik aan de top te geraken"

Alexander Housen: "Ooit hoop ik aan de top te geraken"
Alexander Housen schreef in Neeroeteren het Belgisch Kampioenschap voor pony's op zijn naam, dat plaats vond van 5 tot 8 mei. Met zijn sBs ponymerrie Bodyssee Des Avelines (v. Radco D'Houtveld) maakte hij in de finale geen enkele fout, en zo was hij de terechte winnaar. Voor Equnews maakte Alexander graag een momentje vrij om enkele vragen te beantwoorden.

alexander housen bk 16 2Hoe heb je je voorbereid op dit Belgisch kampioenschap?
Ik heb niet echt iets speciaals gedaan om me voor te bereiden. Ik heb hetzelfde gedaan als bij andere wedstrijden. We hebben vooral aan de conditie van Bodyssee gewerkt, en ervoor gezorgd dat ze fit was om aan het BK deel te nemen.

Met welkte verwachtingen ging je ernaar toe?
Ik verwachtte eerlijk gezegd wel een medaille, maar goud had ik nooit gedacht. Daar was ik ook enorm blij mee.

Tijdens de beslissende barrage wist je wat je te doen stond: een foutloze rit was goed voor de overwinning. Werd de druk toen nog groter om te presteren? Hoe ging je daarmee om?
Eigenlijk viel het heel goed mee tot de laatste hindernis. Toen besefte ik dat die laatste sprong allesbepalend was, en dan werd de druk wel even heel groot.

alexander housen bodyssee bk 16Wat staat er voor dit zomerseizoen nog op het programma?
Ik wil heel graag naar het Europees Kampioenschap voor pony's gaan. Momenteel ligt daar de focus op.

Door wie word je momenteel getraind?
Ik word getraind door Johan Philipearts. Aan hem heb ik deze titel dan ook te danken. Hij heeft me gecoacht en klaargestoomd voor dit BK, en dankzij hem heb ik zo'n mooie prestatie kunnen neerzetten.

Wat zijn je ambities nog voor de komende jaren?
Mijn grootste droom is om ooit aan de top van de paardensport te geraken. Daarom ga ik ook hard werken, en steeds mijn best doen om goed te blijven presteren.