Alexander Housen is de 'Freejump ruiter v/h concours'

Alexander Housen is de 'Freejump ruiter v/h concours'
Na elke manche van de Gouden Laars wordt de beste ruiter van het concours door de organisatie uitgeroepen tot ‘Freejump ruiter v/h concours’. Na de vijfde manche in Loenhout werd dat Alexander Housen. Equnews, mediapartner van de Gouden Laars, had een gesprek met de jonge ruiter.
Vertel eens over je deelname in Loenhout?
Voor de Gouden Laars manche in Loenhout had ik de pony's Cyklon Texas en Cragghouse Grif bij. Beide pony's liepen de 1m20-proef, en ze hebben allebei een geweldig resultaat neergezet. Cragghouse won de proef en Cyklon werd tweede. Het was dus een heel geslaagde deelname.


Ik had ook nog twee paarden bij, namelijk Rusedski II en Falco. Rusedski behaalde een mooie tweede plaats in de 1m30-proef, Falco kreeg een spijtig foutje in de barrage van het 1m40. Dat was erg jammer, want zonder de fout waren we tweede geëindigd.


Hoe kijk je tegenover de rest van het GL-seizoen? Wat is je doel? 


Ik ga zeker proberen om nog zoveel mogelijk Gouden Laars-wedstrijden mee te rijden. Daarbij zal ik natuurlijk proberen om zoveel mogelijk te winnen. Ik zie er ook nooit tegenop om naar de wedstrijden te gaan. Ik heb er zelfs altijd heel veel zin in.


Wat zijn de plannen voor de rest van het zomerseizoen?


Zoals ik al zei zou ik graag nog wat GL-wedstrijden meedoen. Maar de grootste focus ligt nu op het EK. Ik hoop enorm dat ik daaraan mag deelnemen, en daar wil ik dan ook naartoe werken.


Ben je van plan volgend jaar weer deel te nemen aan het criterium?


Ja, zeker wel. Ik vind het altijd zeer fijne wedstrijden, en daarbovenop heb ik een paar jonge paarden die klaar zijn om deel te nemen aan deze wedstrijden.


Door wie word je getraind? 


Ik word getraind door Johan Philippaerts, dat is nu al een tijdje zo. Hij heeft me ook gecoacht en klaargestoomd voor het BK enkele weken geleden, en daardoor kon ik er een mooie prestatie neerzetten.


Naar welke combinatie kijk je het meest op? 


Ik kijk het meest op naar Christian Alhmann en Marcus Ehning. Ik zie ze erg graag rijden en beschouw hen als een voorbeeld.


Aan welke wedstrijd zou je ooit wel eens willen deelnemen? 


Als ik moet kiezen, dan zou ik het liefste ooit eens deelnemen aan de Global Champions Tour van Monaco. dat zou een droom zijn die uitkomt.


Wat is je mooiste herinnering tot nu toe in de paardensport?


Tot nu toe is mijn mooiste herinnering toch wel het Belgisch Kampioenschap, en dan natuurlijk vooral het winnen ervan. Dat moment zal me altijd bijblijven.