Provinciale Kampioenen pony’s LRV West-Vlaanderen zijn bekend

March 5, 2018

Gisteren werden de Provinciale Kampioenschappen verreden bij de pony’s van LRV West-Vlaanderen. Ponyclub Zonnebeke vormde de fiere organisatie achter dit evenement in de Gaverranch.

In de voormiddag startten de ponyruiters in het stijlrijden. In klasse DM was het Emma Hendryks die met Igor 73 punten wist te verzamelen en zo won. Haar opvolgster was Ellen Van Massenhoven met Poulabrandy Queen, zij sprokkelden 70 punten bij elkaar. Op de derde plaats was het dan opnieuw Emma Hendryks, deze keer met Frankinos Toffee Boy.

In de reeks CM kon Julie Opsommer met Miss 76 punten pakken. Lore Schoonbaert en Noblesse werden tweede met 65 punten. Vic Pintelon en Kasmir wonnen dan weer in DL met 75 punten, gevolgd door Alexy Callewaert en Patie met 71 punten. Francies Vackier reed Pistache naar plaats drie. Alexy Callewaert wist dan weer met Email de reeks CL te winnen met 72 punten, een puntje meer dan Auke Dupont en Jade. Edouard Noppe en Ghana werden derde.

Tenslotte wist Julie Van Hollebeke met Floreander en een totaal van 72 punten in BL te winnen. Met Mini Hoops werd ze bovendien ook tweede terwijl Edouard Noppe met Eleander derde werd.

In de namiddag streden de ruitertjes om de Kampioenstitels in de klasse CL en DL. Auke Dupont van ponyclub Izegem kon met haar Jade de klasse CL winnen in een snelle 28,97 seconden barragetijd. Julie Van Hollebeke van ponyclub Zonnebeke sprong met Sammy naar zilver in 29,93 seconden terwijl Celeste Wyseur van ponyclub Zonnebeke met Mambo van het Neerhof derde werd in 34,8 seconden.

In de klasse DL kon Sjouk Begeyn winnen met Lowie voor ponyclub Oedelem. Hun snelle foutloze tweede fase duurde slechts 27,68 seconden. Amelie Maes en Meike volgden voor ponyclub Ardooie op de tweede plaats in 28,02 seconden. De derde plaats ging naar Alexy Callewaert en Patie (eveneens voor Ardooie), Ellen Van Massenhoven werd vierde en Francies Vackier sprong naar de vijfde plaats.

Alle foutlozen mochten vervolgens aantreden voor de klassen BL, CM en DM. In de barrage van BL streden Edouard Noppe en Julie Van Hollebeke die om de titel streden. Uiteindelijk kon Noppe met zijn Kasanova voor ponyclub Ardooie de titel binnenhalen in 33,87 seconden. Mini Hoops en Van Hollebeke kregen het zilver.

In CM was het Julie Opsommer van ponyclub Oeselgem die met Miss P na een foutloze ronde de overwinning pakte.

Bij de klasse DM streden vijf ruiters om de eerste plaats. Emma Hendryks en Frankinos Toffee Boy legden de barrage supersnel af in 33,51 seconden en wonnen zo goud. Met Igor werd ze bovendien ook tweede. Lore Schoonbaert voor ponyclub Torhout en Bakels Cooky werden derde.