Stefaan de Smet en Mabibi van de Maltahoeve regeren youngster toer op Stal Hulsterlo

February 6, 2018

Het voorbije weekend kroonde Stal-Hulsterlo zijn jonge paarden met ruiters voor de youngster tour. Bij de zesjarigen zijn er drie finalisten met elk 40 punten in totaal. De drie finalisten bleven elke manche foutloos en kwamen aan de start in de ultieme barrage.

Stefaan De Smet snelde daarbij naar de overwinning met Mabibi van de Maltahoeve (Nabab de Reve x Darco). Het duo klokte in de ultieme barrage foutloos af in 37,61 seconden. Met ruim drie seconden verschil volgde Stieven Van Bunder op de tweede plaats in het zadel van Quantanamo (Quin vd Heffinck x Boris vh Kluizenbos). Axelle Druyts vervolledigde het podium met haar Gini Z (v. Gitano).

Bij de vijfjarigen waren er 10 finalisten die aan de start kwamen van de ultieme barrage. Daarbij hielden acht duo’s het opnieuw foutloos. Michiel Meskens hield de concurrentie achter zich met Nic Nac de Reves (v. Nabab de Reve). Als enige hield de combinatie de chrono onder de 37 seconden. Meskens volgde zichzelf op op de tweede plaats met de eveneens Nabab de Reve-nazaat, Novelle Van de Plataan. Kurt De Clercq vervolledigde het podium met Ness JW van de Moerhoeve (v. Diamant de Semilly).

Bij de vierjarigen deelden vijf duo’s de overwinning. Dit waren Niels Andries met OO seven vd Molendreef (v. Jamal vd Heffinck), Charlotte Roegiers (Obama vd Molendreef), Silke De Wolf (O de vie), Peter Pauwels (Olivia van het Steentje), Christophe Roete (Olympia van ‘t Hageland, v. I’m Special de Muze) en Roger van Hove met Oberon van de Dielaerthoeve (v. Elvis Ter Putte).