Ferdy Buckinx en Steven Konings overtuigen sterk tijdens LRV Lummen

Ferdy Buckinx en Steven Konings overtuigen sterk tijdens LRV Lummen
Het gewest Lummen verwelkomde de mede-LRV ruiters afgelopen weekend voor een dag regionale topsport. Tijdens de eerste omloop van de klasse Zwaar haalden slechts vier combinaties de barrage. Ferdy Buckinx en Hianka grepen de overwinning na een foutloze barrage in 27,16 seconden. De combinatie sprong in December reeds tweemaal naar de LRV winst. Ook Carmen Moors en de eigen gefokte, Jennifer van de Moorkeshoeve (v. Bufero van het Panishof) hielden het eveneens foutloos. De combinatie klokte foutloos af in 29,51 seconden.

Riksingen's Steven Konings volgde op de derde plaats met onder het zadel Fidel. De combinatie plaatste een recordtijd van 26,04 seconden maar sprong één balk uit de lepels. Kris Wouters en Imke van het Reuhof strandde op de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Dirk Vrancken (Chica Donna Van de Wezelhoeve).

Tijdens de tweede omloop bewees Steven Konings nogmaals dat hij de snelste is. Ditmaal sprong de ruiter uit Riksingen naar de overwinning in 27,17 seconden. Carmen Moors moest zich opnieuw tevreden stellen met de tweede plaats. Na één springfout strandde Zoe Anteunis op de derde plaats met Wodan van het Gebroekerhof (v. Pik Solo).

De top vijf werd ditmaal afgewerkt door Frederik Goedhuys (Dalton van de Dwerse Hagen) op vier en Ferdy Buckinx (Hianka) op vijf.

Klasse L (1)

  1. Indy Eerlings - Kicki van 't Broekend

  2. Benny Schepers - Idem Dito Des Bygaerts

  3. Laura Paulissen - Indi van het Bolderhof


Klasse L (2)

  1. Bart Claesen - Femme Fatale STR

  2. Astia Huysmans - Zingaro

  3. Jasper Schepers - Mephisto van 't Geyzeven


Klasse B (1)

  1. Tessa Aerts - Miss Scendix van de Hertenrode

  2. Bert Claes - Fari

  3. Bert Claes - Lieke


Klasse B (2)

  1. Guillaume Sterkmans - Koios B Schuilenbroeck

  2. Jeroen Schepers - May Day vd Berghoeve

  3. Femke Wouters Kadee vd Witte Barier