Filip Laenen aan zet in Bornem

Filip Laenen aan zet in Bornem
Acht combinaties kwalificeerden zich voor de barrage afgelopen zondag in Bornem. Slechts twee duo's kruisten de finish van de barrage in de klasse Z foutloos. Filip Laenen en Inka haalde daarbij de overwinning. Het duo klokte foutloos af in 40,16 seconden en bleef zo Jan Caers met de 8-jarige Cicero Z Van Paemel-dochter, Jana's Princes.

Caers volgde zichzelf op in het zadel van Coming Home Z (v. Calvaro Z). De combinatie noteerde de snelste tijd na een finish in 39,74 seconden. Met één springfout haalde Caers de derde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Bram Bosch (Filly van de Heikenshoeve) op vier en Jef Janssens (Jezuiet van de Kwade Heyde) op vijf.

In de klasse M was het overduidelijke girlpower dankzij Stephanie Hooyberghs. Hooyberghs nam een ruime voorsprong met Eaglegirl van 't Ark van Noach (v. Mille Ramiro). De combinatie klokte foutloos af in 42,22 seconden en snoepte zo ruim drie seconden af van Bram Bosch' tijd. Bosch en Vapriati van het Steentje (v. Regilio) stopte de klok in 45,50 seconden. Het podium werd afgewerkt door Walter Van Massenhoven met La Luna van 't Roosakker.

Tiffany Van Dooren en Cuber van de Torrehoeve bleek onverslaanbaar in de klasse L. De combinatie werd opgevolgd door Rozelien De Beck (Monte Cristo vd Withoeve Z) en Liesbeth Van Laer (Ma Belle De L'Art).

Klik hier voor de resultaten