Arthur Vermeersch en Hanne Anthonissen imponeren laatste dag in het Azelhof

Het Azelhof in Lier maakt zich op voor een spannende internationale week. Vorig weekend besloot de Gold League op zondag af met een 1.10m proef voor paarden. Arthur Vermeersch sprong daarbij naar de overwinning in het zadel van Scen Valley D'Herock. Ongeveer de helft van de ruiters haalde de barrage, daarbij wisten 10 duo's de eindmeet foutloos te kruisen.

Vermeersch stopte de klok in 26,43 seconden, een fractie sneller als Sacha Marissen en Jinthe. Lise Geerinckx en Constans SB Z volgde op de derde plaats na een foutloze omloop in 27,62 seconden. De top vijf werd netjes afgewerkt door Joke Van Inderdael (Imagine That vd Fruitkorf) op vier en Arthur Vermeersch (Lantano) op vijf.

In de voorafgaande 1.00m proef was het Hanne Anthonissen die de proef domineerde. Samen met Indiana van den Bosbeek greep de Antwerpse de overwinning na een foutloze omloop in 23,75 seconden. In het zadel van C C Belle 3Z volgde ze zichzelf op op de tweede plats.

Anouchka Dierckx vervolledigde het podium op de rug van Famous. De combinatie klokte foutloos af in 24,39 seconden. Marijke Pops (Heart) en Caro Pauwels (Ajamo) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

0.90 PAARD

  1. Hanne Wouters - Homana van het Breugelhof

  2. Nele Michiels - Zahareno

  3. Maura Vanhoutvinck - Diva


0.90 PONY

  1. Kasper De Boeck - Rosso

  2. Kasper De Boeck - Topaz

  3. Hannah Vanstipelen - Phanta


0.80 PAARD

  1. Silke Van Puyenbroeck - Winny

  2. Sofie Weyne - Gasparo De La Fue

  3. Dominique Huybrechts - Castel


0.80 PONY

  1. Silke Van Puyenbroeck - Stella

  2. Delphine Notredame - Louis Van de Bochten

  3. Manon de Corte - Athena Du Chesselet