Volle broer van Domino vd Middelstede nu zaterdag in de BWFA veiling

Volle broer van Domino vd Middelstede nu zaterdag in de BWFA veiling
Nu zaterdag is er de traditionele BWFA veiling tijdens het Flanders Horse Event in Beervelde.  De veulens van de BWFA veiling werden enkele weken geleden geselecteerd. In totaal waren er ongeveer 110 aanmeldingen van fokkers voor de selecties. Veilingmeester Dirk Zagers licht toe: ‘bij de hengsten zoeken we in de collectie een mix tussen bewezen hengsten in de sport - redelijk jonge hengsten die het goed doen en veelbelovende nakomelingen geven - jongere hengsten en hengsten die het zowel in sport als fokkerij bewezen hebben. Deze mix is ook dit jaar aardig gelukt, met namen als Cornet Obolensky, Boyfriend du Seigneur, London, Armstrong van de Kapel, de jonge hengst Kafka, Thunder van de Zuuthoeve, Casall, Emerald en Nabab de Reve.”

Tijdens de selectierondes, gespreid over Evergem, Lichtaart, Glabbeek en Beervelde zodat de BWFA als het ware naar de fokker toe gaat, worden de veulens beoordeeld op type, fundament en beweging. Twintig veulens mogen, behoudens onvoorziene omstandigheden, zeker door naar de BWFA veiling op 8 augustus. Tijdens de tweede ronde te Stoeterij d’Heyboght werden deze veulens, samen met nog tien kanshebbers, nogmaals gezien en gequoteerd. Na deze laatste beoordeling blijven ongeveer 25 producten over.

Namen zoals Cornet Obolensky, Vigo d’Arsouilles, Kannan, Baloubet de Rouet komen elk jaar terug en ontbreken ook dit jaar niet aan het lijstje. Boyfriend du Seigneur, Old Chap Time, Tangelo vd Zuuthoeve en Chacko Blue zijn een paar nieuwe namen. Ook Marcus Ehning’s topper Comme il Faut zit er weer bij.

De ‘affiche’ van de veiling van 2015 is Pronto van de Middelstede, de volle broer van Jos  Verlooy’s toppaard Domino (v. Thunder vd Zuuthoeve - foto bovenaan), Ă©Ă©n van de beste springpaarden ter wereld. Ook Palm Beach van de Molendreef is een toekomstig talent om naar uit te kijken. Dit hengstenveulen heeft als vader de nog jonge Kafka vd Heffinck. Uit de Clinton-moederlijn kwam reeds Beezie Madden’s kampioenenpaard Via Volo vd Molendreef.

Klik hier voor de volledige collectie.

https://www.youtube.com/watch?v=gEifxtiV2EI