Laatste dag inschrijven voor Z-festival

Laatste dag inschrijven voor Z-festival
Augustus is een festivalmaand en dat gaat in Lanaken niet onopgemerkt voorbij. Op het Z-festival tonen de fokkers van Studbook Zangersheide hun producten aan het grote publiek, een vakjury geeft punten en klasseert ze in de diverse rubrieken.

Tijdens dit Z-Festival vindt tevens de selectie plaats voor de Zangersheide Quality Auctions die elk jaar in September plaatsvinden.

De hengstenveulens komen vrijdag 1 augustus aan bod, de merrieveulens zaterdag 2 augustus. Op zaterdag worden ook de eerste kwalificatieritten verreden voor de vijf- en zesjarige Z-paarden. Zondag springen zij hun tweede kwalificatie. Het zijn twee belangrijke wedstrijden, want de top drie van elke jaargang kwalificeert zich voor het WK Jonge Paarden in september. De Z-paarden die op de vierde, vijfde en zesde plaats eindigen, ontvangen een startplaats voor het BK in Gesves.

Zondag 3 augustus begint met het indoor vrijspringen voor driejarige Z-paarden. Buiten rijden de vierjarigen hun kampioenschap met een ticket voor Gesves als inzet. De dag wordt afgesloten met de tweede kwalificatie voor vijf- en zesjarigen Z-paarden.

Klik hier voor alle informatie en om in te schrijven.