Kampioenen komen aan de start in het Azelhof deze week

Kampioenen komen aan de start in het Azelhof deze week
Mike Hazebroek en zijn team openen vanaf vandaag 4 dagen lang hun deuren van het Azelhof voor een internationale jumping. Er zal dit keer niet alleen op 2 ster niveau, maar ook binnen de 1 ster competitie gesprongen worden.
Naast de proeven voor 6- en 7-jarige paarden zijn er dit keer ook proeven voor 5-jarige paarden.

Deze wedstrijd brengt meer dan 100 ruiters naar het Azelhof en deze komen uit meer dan 20 verschillende landen.

Tussen die ruiters hebben we uit eigen land Belgisch kampioen Karel Cox en de regerende Belgische kampioen bij zowel de 6- als 7-jarigen Thierry Goffinet. Francois Mathy Jr., die afgelopen weekend nog op de 4 sterren wedstrijd van Windsor aan de start verscheen, zal ook aan het werk te zien zijn. Vanuit het Franse La Baule zijn ook de Belgische amazone Gudrun Patteet en Catherine Van Roosbroeck overgevlogen. Met Maurice Van Roosbroeck neemt ook de winnaar van de Grote Prijs in Lummen enkele weken geleden deel aan deze wedstrijd.

De eerste rubrieken gaan deze middag van start met proeven voor de jonge paarden. Rond 16 uur is er de eerste 2 ster rubriek, de dag wordt afgesloten met een 1 ster proef.
Vrijdagavond is er de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs. Zaterdagnamiddag zijn er de finales voor jonge paarden. Later op de avond zijn er rankingpunten te verdienen in de Small Grand Prix. Zondagnamiddag is er het hoogtepunt met de Grote Prijs.