Eén zomermaand, twee miljoen prijzengeld, dat maakt Knokke Hippique uniek

Eén zomermaand, twee miljoen prijzengeld, dat maakt Knokke Hippique uniek

Zondag 3 juli, ergens in de namiddag; de ontknoping is nabij, de winnaar van de vijfsterren GP is gekend. Eén week later, ergens in de voormiddag, de deadline is verstreken. De definitieve inschrijvingen voor de Olympische Spelen zijn gekend. Wat hebben Knokke en Rio de Janeiro gemeen? Het zijn parels aan de kust die deze zomer allebei genieten van een Olympische status met het paard als gemene deler. De vijfsterren van Knokke Hippique is de laatste en ultieme test voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. ’s Werelds beste ruiters en paarden die in augustus in Rio voor de hoogste sportieve eer strijden, houden in Knokke hun generale repetitie. Daar zullen ze zich nog één keer bewijzen.


Knokke Hippique gaat over vier dagen, van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli. Naast de vijfsterren is er ruimte voor zeven en achtjarige Future Stars, zijn er met de Top Series en Super Cup rubrieken voor tweesterren en valt de Prestige League onder de noemer van een CSI 1 ster.


 


13102754_10153700155408299_5664229844927227040_n12 Rankingproeven tijdens Knokke Summer Circuit


Enkele dagen na de vijfsterren start in Knokke op dezelfde locatie het Summer Circuit, een reeks van drie internationale wedstrijden die telkens beginnen op woensdag met jonge paarden en eindigen op zondag. Er wordt gesprongen over drie (Gold), twee (Silver) en één (Bronze) ster. De 1.55m Gold GP is telkens op zaterdag, de Silver en Bronze GP op zondag. De laatste week is er eveneens een internationale pony wedstrijd.