Zilver voor de Belgische endurance jeugd op het Europees kampioenschap

Zilver voor de Belgische endurance jeugd op het Europees kampioenschap

Zaterdag 12 juli werd in Verona (Italië) het Europees kampioenschap endurance voor juniors en young riders (14 tot 21 jaar) gereden. Het 130 km lange parcours was volledig vlak, verdeeld in 5 lussen situeerde zich in het hart van het natuurpark van Pontoncello, aan de oevers van de rivier Adige. Er kwamen 65 combinaties aan de start uit 16 landen, waarvan 13 met een team. De start werd gegeven om 5 u 30 ’s morgens. Van bij het begin was het duidelijk dat de strijd ging tussen Spanje, Frankrijk, België en Italië, de vier belangrijkste tenoren van het oude continent. Na een dag van hevige strijd, maar in een zeer correcte sfeer, en aan zeer hoge snelheden pakt België naast het goud met een verschil van 3 minuten op Spanje aan een gemiddelde snelheid van 20 km/u. met een laatste lus aan 27 km/u voor Raphael Van Cauter en Morgane Boulanger en 24 km/u voor Isabeau Anciaux. Het brons was voor Italië. Individeel gaat het goud en het brons naar Spanje met Gile Berenguer/nina bin Menfis (21,277 km/u.) en Paula Muntala/Shagya Irisz (21,037 km/u.). Nina Lissaraque/ainhoa Catharissime (21,127 km/u.) wint het zilver voor Frankrijk.


Voor België wordt Raphael Van Cauter/Michka de Navarre (Braine l’Alleud) zesde aan 20,540 km/u.; Morgane Boulanger/Fanatyk de Weryster (Theux) zevende aan 20,540 km/u.; Isabeau Anciaux/Ffaramir (Houyet) tiende aan 20,180 km/u.; Romane Yernaux/Sichen des Sauvlons (Presles) zestiende aan 18,752 km/u. Solène Yernaux/El Khébir (Presles) werden uitgesloten voor manken nadat ze halfweg een hoefijzer verloren hadden.


Alle resultaten op www.endurance-timing.net.


De staf, bestaande uit Pierre Arnould, trainer en chef d’équipe, Benoît Sizaire (veearts), Pascal Lejeune (hoefsmid) en Benjamin Collin (physiotherapeut) start nu met de voorbereiding van de senior ploeg voor de Wereldruiterspelen in Normandië (donderdag 28 augustus, Mont St. Michel).