Spannende super finale Grote Prijs Willy Naessens

Spannende super finale Grote Prijs Willy Naessens
Zondagnamiddag stond op Flanders Horse Expo alles in teken van het mennen. We begonnen met de superfinale Grote Prijs Willy Naessens. Deze wedstrijd was de apotheose van het indoorcriterium van LRV en VLP. Wim De Poorter zorgde er voor dat het publiek enthousiast mee supporterde en het werd een plezante wedstrijd! In de categorie enkelspan met een trekpaard was Sofie Clerinx de beste. De categorie enkelspan met een pony werd gewonnen door Karel De Wandel en Eddy Van Hecke won het goud in de categorie enkelspan met een paard. Bij de tweespan pony's mocht Katrien Laenen de eerste prijs in ontvangst nemen, Kurt Voet won de tweespan paarden.

Na deze superfinale werd het parcours omgebouwd en werden er 3 demo’s gegeven. Wim De Poorter gaf een uitleg over het vierspan rijden. Hij had hiervoor 4 jonge paarden meegebracht. Na Wim kwam Glenn Geerts in piste. Hij gaf het publiek wat meer uitleg over het kegelrijden. Voor de laatste demo kwam niemand minder dan wereldkampioen Boyd Exell een demo geven over het rijden van hindernissen.

Na deze interessante demo’s was het tijd voor de vierspanbattle. In deze spannende wedstrijd namen de menners van het Belgische team (Glenn Geerts, Edouard Simonet en Dries Degrieck) het op tegen wereldkampioen Boyd Exell! De sfeer zat super en het publiek zag hoe Boyd won. Glenn Geerts werd tweede.

Na de vierspanbattle was er nog de prijsuitreiking met Willy Naessens voor de winnaars van de superfinale en de winnaar van de vierspanbattle. Het werd een mooi moment waarbij de menners van het Belgische team en Boyd Exell samen met de winnaars van de superfinale een prachtige ereronde reden.

FRA_5432 FRA_5483 FRA_5499 FRA_5501 FRA_5503 FRA_5508 FRA_5523