België vol ambitie voor het EK mennen

België vol ambitie voor het EK mennen
Op enkele weken van het Europees kampioenschap, dat zal plaatsvinden in Aken van 19 tot 22 augustus, bereidt de Belgische ploeg zich voor om te kunnen concurreren met de favoriete landen zoals Nederland, Duitsland en ook Hongarije.

Terwijl België als 4e  Europees team eindigde tijdens de laatste wereldruiterspelen in Normandië (Geerts - Simonet - Schrijvers), kennen onze 4 span menners een bijzonder interessant seizoen 2015 in aanloop van het Europees Kampioenschap. Wat hoge ambities schept voor chef d’équipe Françoise Thiry met hoop op een medaille.

Edouard Simonet

 

Edouard SimonetMet een zeer mooie individuele 10e plaats tijdens de WEG, blijft Eduoard Simonet bevestigen dat hij deel uitmaakt van de opkomende talenten. De voorbije 2 jaar toonde hij regelmaat in de 3 proeven, wat hem een aanwinst voor de ploeg maakt. Zijn uitstekende resultaten in Windsor (6e) en  ook Saumur (3e) geven hem telkens meer vertrouwen.

 

Glenn Geerts

 

Glenn, die een snelle menner is, zou een pijler moeten zijn voor de marathon, de proef die hij in het bijzonder lief heeft alsook voor de vaardigheidsproef. Met een eerder teleurstellende start van het seizoen, hebben de fantastische resultaten tijdens CAI Vesces (5e) en Nebanice (2e) de menner uit Oostmalle opnieuw weten te motiveren, zodat hij zeker klaar zal staan voor Aken.

 

Félix-Marie Brasseur

 

De comeback van Félix-Marie Brasseur op het hoogste niveau zal dit team competitiever dan ooit maken. Aan het stuur van zijn nieuw span, heeft onze dubbele wereldkampioen (1996 – 2006) zijn ambities voor het Europees Kampioenschap nooit onder stoelen of banken gestoken. Het seizoen 2015 is voor Brasseur zijn beste sinds bijna 10 jaar met een 4e plaats in Saumur en een 5e plaats in Windsor. We zouden hem moeten vooraan terugvinden tijdens de proeven van dressuur en vaardigheid.

Laten we niet vergeten dat voor de discipline mennen we onze laatste medailles behaalden… in Aken! Dit was in 2006 waar Félix-Marie Brasseur individueel goud en België in team zilver behaalde. Aken, land van alle mogelijkheden? To be continued…