Maritza Pereira kwalificeert zich in Lignières voor het EK

Maritza Pereira kwalificeert zich in Lignières voor het EK
Afgelopen weekend was Lignières bij Bourges, in het hartje van Frankrijk, de place to be voor de internationale endurance wereld. Het werd een geslaagd weekend, mede dankzij de efficiënte aanpak van de organisators, want meer dan 300 paarden stonden aan de startlijn voor de CEI senior en junior in een  1* (90 KM), 2* (120 KM) et 3* (160 KM) op een overwegend plat parcours dat echter bemoeilijkt werd door de verschroeiende 32 graden hitte die er op beiden dagen heerste.

Op zondag kwalificeerden de zusjes White, Coline en Dune, zich met een zesde en zevende plaats op de   CEI1*90 km met hun respectievelijke paarden Khulood en Terry. Diezelfde dag, maar dan tijdens de CEI2*120 km (80 starters/33 geklasseerden, of te 40% succesvolle combinaties) eindigde  Louna Schuiten/Shana de Rendpeine  14e aan een snelheid van 17,60 km/h, gevolgd door Veerle Goossens/Limaya El Future met een snelheid 15,83 km/u op de 29e plek.

Daags ervoor legde Maritza Pereira, samen met haar 10-jarige merrie Ravage du Saule d’Or de 160 km van de CEI3* af aan 17,30 km/u gemiddeld, wat haar een mooie 7e plaats op het klassement opleverde. Van de 45 gestarte combinaties haalden er maar 12 de eindstreep ( dus 26%). De overwinning ging naar Jean-Philippe Frances en Sky de la Saulire aan 19,60 km/u.

Met dit resultaat komt Maritza, de amazone uit Henegouwen, naast Peter Bastijns,  Isabeau Anciaux, Laura Houassin en Romane Yernaux op het lijstje van potentieel geselecteerden voor het EK te Sanmorin ( Tsjechië, 12 september). Het zou voor Martiza de 6e keer zijn dat zij ons land vertegenwoordigd op een Internationaal Kampioenschap ( 3Wk’s en 3 EK’s).