Het relaas van de avondkoers in Ghlin

Het relaas van de avondkoers in Ghlin
Na Oostende Koerse trekt Equnews verder in de paardenkoers wereld. Afgelopen maandag was er een galopkoers in Ghlin op de accommodatie van de ruiterschool. Tijdens deze avondkoers werden 6 galoprennen georganiseerd voor volbloeden en 1 galopren voor Arabische volbloeden. De eerste koers startte om 17u55 met een deelnemersveld van 12 vertrekkers die een afstand moesten afleggen van 2100m. In deze koers was er niet meteen een uitgesproken favoriet. Hier waren een paar paarden elkaar waardig. Maar het zand van Ghlin liegt nooit. Hier kan je met een paard dat net niet goed genoeg is niet meedoen voor de overwinning. Full Pelt met Cristophe Dehens waren net dat tikkeltje beter dan de rest en konden zo een mooie koers maken en het eenvoudig afwerken.

10728957_10204852489253033_942554555_nIn de 5e ren maakte Jente Mariën zijn debuut koers. Hier mocht hij voor zijn trainer Gaspar Carlos van stal Gastarui rijden met het paard Rudolf Valentino. Jente kon helaas niet meedoen voor de overwinning maar heeft zijn koers tot een goed einde gebracht. De koers zelf was een hevige strijd tot de laatste meters. De topfavoriet Layer Cake gaf het tempo aan en zette zo heel de koers onder druk. De 2 paarden die bij Layer Cake konden blijven waren Severus en Monaco Franze die op een 2-tal lengtes bleef hangen. De rest van het peloton kon het snelle starttempo van dit paard niet aan. Het peloton kon pas in de laatste bocht aansluiten bij de 3 koplopers. Hiervoor hadden ze al veel krachten moeten opdoen en de strijd moest nog beginnen. Enkel Intrepido van trainer D. Dewaele had blijkbaar nog niet teveel krachten verloren om aan te sluiten bij de kopgroep. Het was een heftige strijd tot op de laatste meet met 4 paarden op 1 rij. Intrepido met Bart de Koninck heeft het kunnen afmaken met een nek voorsprong op de 3 andere paarden.

In de 7e ren, de ren voor de Arabische volbloeden was de overwinning weggelegd voor de Nederlandse trainer Daniel Klomp. Hij had in het zadel de Belgische jockey Stephen Hellyn, die in Duitsland 2e staat in het kampioenschap. Stephen heeft het paard al meermaals gereden en kent het dus door en door. dit was ook duidelijk te zien in de koers. Op de laatste rechte lijn zette Senna OA zijn sprint in en moest het nog maar opnemen tegen 1 ander paard.