Geslaagde laatste Oostende Koerse van het seizoen

Geslaagde laatste Oostende Koerse van het seizoen
De laatste editie van Oostende Koerse van dit jaar was alweer een succes. Deze laatste dag startte met 6 drafkoersen en eindigde met 3 galopkoersen.
In de eerste drafren waren er 11 vertrekkers. Van deze 11 vertrekkers zijn er maar 5 die over de finish gekomen zijn. De rest werd uitgesloten omwille dat ze in galop sprongen. De winnaar van deze koers was Gunther Loix met Aphrodite Atac die aan een voet draafde van 1’21”53 over een afstand van 2400m. In de 3de koers was de zege voor een Italiaanse draver. Het is gekend dat de dravers die op Italiaanse bodem hebben gelopen ook goed overweg kunnen met de piste in Oostende. De overwinning was daarmee voor Piet Van Pollaert die goed van start was gegaan met Rodrigo. Rodrigo nam van in het begin de koppositie en hield het overzicht goed bewaard vanaf de koppositie. In de 4de koers deden de beste dravers van deze dag mee. In deze koers zat ook vader en dochter, Marc en Hanna Huygens. Marc, die met de draver Diamant Slipper aan de meet kwam was 1 van de favorieten en eindigde op een 2de plaats. Diamant Slipper kwam op het einde nog heel goed toe, maar zat te lang vast om naar de meet te spurten. Hanna werd met het paard Photo Phoenix nog 6de. De overwinning ging naar Gert Succaet met Cassarof die aan een voet draafde van 1’18”77 over een afstand van 2450 meter.

De eerste galopkoers was al meteen raak voor Stal Gastarui. Boshoevenscarlet met Toon Van den Troost gingen vanaf de start meteen naar de koppositie. Over een afstand van 2700 meter wordt normaal het tempo even stil gelegd, maar dat zat er deze maal niet in voor dit duo. Toon hield het tempo zodanig hoog dat er geen enkel paard kon terugkomen uit de achterhoede om hen het ook maar even onder druk te zetten. De beginnende stal zal zijn eerste jaar van Oostende Koerse niet vergeten, want ze hebben maar liefst 3 overwinningen binnengehaald. Verder hebben ze ook nog één 2de plaats, drie 3de plaatsen, één 4de plaats en dan nog vier maal niet bij de prijzen.

De 2de galopkoers was een sprintkoers. De paarden moesten een afstand van 1000 meter afleggen. De overwinning ging naar Stormy Star van eigenaar Freddy Sergeant. Deze wist Cruel Summer en Lisselton Cross, die ook het sprintercriterium had gewonnen, achter hem te houden.

laatste 7Laatste 2LaatsteLaatste 4