Ereplaatsen voor zilveren reiningtoppers

Ereplaatsen voor zilveren reiningtoppers

De reiningcompetitie op de WEG zit er nu helemaal op. Vanavond kwamen Cira Baeck, Bernard Fonck en Ann Poels in actie nadat ze zich dinsdag rechtstreeks hadden geplaatst voor de grote finale. Toen haalden ze samen met Piet Mestdagh al de zilveren teammedaille binnen en dat voor de tweede keer op rij. In 2010 wonnen ze in Kentucky (USA) ook al zilver.


Bernard Fonck was als eerste aan de beurt met de hengst Sail On Top Whizard. Onze Million Dollar Rider kreeg een score van 221.0: “Mijn cirkels waren beter dan dinsdag en mijn spins waren ook in orde, maar bij mijn rundowns voelde ik dat hij wat moe was. Hierdoor waren de rundowns niet super en in een finale is dat dodelijk. No risk no fun!”. Met deze score haalde hij net de top tien.


Cira Baeck en haar hengst Colonels Shining Gun zorgden ook voor spektakel bij het publiek en zij was zichtbaar heel tevreden met haar rit: “Het voelde echt heel goed en ik was heel blij met hem. Ik ben een beetje teleurgesteld in mijn score maar niet in mijn paard, noch in mijn run. Hij voelde heel goed op mijn cirkels en kwam heel goed terug. In mijn spins is hij altijd wat zenuwachtig, maar die hebben we goed overleefd. Hij liep zeker fijner dan in de teamproef maar daar scoorde ik meer maar had ik wat penalty’s.” Ze kreeg 223 voor haar run en dat leverde haar een negende plek op. “We kunnen met een goed gevoel naar huis, want we hebben een super week gehad”, besluit Cira.


Ann Poels scoorde het best in de teamproef voor ons land en kwam met Nic Ricochet als laatste van de drie aan de start. Zij kijkt tevreden terug op haar wedstrijd: “Voor mij was de teamcompetitie het belangrijkste en daar hebben we het prima gedaan. Mijn paard is heel stabiel die bijna nooit fouten maakt. Ik weet dat er hier kwalitatief betere paarden zijn dan hij, maar ik ben heel blij met hoe hij het heeft gedaan.” Over haar run van vandaag vertelt ze: “Ik had een grote fout in mijn eerste stop, maar voor de rest was hij superbraaf. Ik denk dat het voor de paarden ook wat overweldigend is, want het publiek is echt heel enthousiast en dat is voor de paarden niet evident.


Voor de drie finalisten komt de volgende wedstrijd al heel binnenkort aan. Komende donderdag vertrekken ze naar de Europese Derby in Italië.


Individueel eindklassement


GOUD - Shawn Flarida (USA) – Spooks Gotta Whiz - 233.5
ZILVER - Andrea Fappani (USA) – Custom Cash Advance – 229.0
BRONS - Mandy McCutcheon – Yellow Jersey – 227.0
9. Cira Baeck – Colonels Shining Gun – 223.0
10. Bernard Fonck – Sail On Top Whizard – 221.0
11. Ann Poels – 220.5