BK-titel 7-jarigen voor Bruno Van Gestel

BK-titel 7-jarigen voor Bruno Van Gestel
Na de overtuigende overwinning van VLP-ruiter Peter Bastijns op het BK seniors (160 km) te Mont-le-Soie begin mei, was het opnieuw een VLP-ruiter die vorig weekend een kampioenschap op zijn naam mocht schrijven. Meer bepaald werd Bruno Van Gestel met zijn arabische ruin Berezig op schitterende wijze Belgisch kampioen bij de 7-jarige paarden op de CEI* 100km te Bullingen.

Dit kampioenschap over 100km werd voor het eerst ingericht in Bullingen, het uiterste oosten van ons land. Drie kandidaten kwamen in aanmerking voor deze titel en onder hen 2 VLP-ruiters: Bruno Van Gestel en David Permentier.

Reeds van in het begin was duidelijk dat de 2 VLP-combinaties in goede doen waren. In de laatste ronde dreef Bruno het tempo op en zo kwam hij als eerste over de eindmeet. David eindigde knap op de tweede plaats en pakt dus de zilveren medaille.

Beide combinaties haalden met hun prestatie ook een VLP-endurance Master Award binnen, evenals Maarten Stillaert met LSD Marius die in het eindklassement op een vierde plaats finishte. Hilde Jacobs eindigde met Dior op de vijfde plaats en ook zij haalt dus een verdiende Master Award binnen!

Het volgende kampioenschap vindt plaats op 7 juli in Lille, waar het BK 4-, 5- en 6-jarige paarden wordt gereden. Het eerste weekend van augustus tot slot vindt op de CEI in Lanaken het BK juniors en young riders plaats.