Belgische kampioenen reining zijn bekend

Belgische kampioenen reining zijn bekend
In de discipline reining wordt de nationale titel toegekend in drie klasses: open, amateur en jeugd. Dit jaar waren we voor het BK te gast op VLP-club PC Stables in Vliermaalroot.

In de open klasse verdedigde Suzanne Fernandes haar titel met hetzelfde paard als vorig jaar, Shorty Rooster. Ze won de eerste run met een score van 139,5, voor Peter Cauwenbergh met Kalico Tee, die een 138,5 kreeg voor zijn eerste run. Hij pakte met dit paard vorig jaar zilver op het BK. In de tweede run waren de rollen echter omgekeerd. Met zijn tweede ijzer in het vuur Spot me Smart won Peter de tweede run met een 138,5, terwijl Suzanne met een 135 tevreden moest zijn en een derde plaats in deze run (135).
Met een eindscore van 276,5 over beide runs pakt Peter, die in Vliermaalroot een thuiswedstrijd speelde, met Spot me Smart de Belgische titel in de Open klasse, voor Suzanne Fernandes met 274,5. Cauwenbergh haalde dezelfde eindscore met Kalico Tee maar reglementair kan je maar met één paard in de eindranking van het BK worden opgenomen.
Met Rowdy Yankee Chick is de bronzen medaille voor Patrick Loncke, die naar een eindtotaal van 270 reed.

Steve Vannietvelt uit Diksmuide heeft zijn Belgische titel bij de Amateurs wel weten te verlengen. Vorig jaar won hij met Steppin Stud Muffin en dit jaar deed hij een beroep op IM Smart and Wimpy. Met een eindscore van 278 haalde hij het nipt voor Paul Verhulst en Wimps lil prize (277,5) die wel de eerste run wonnen met een score van 140. Het brons ging naar Zaïra Sak met Colonels Nic Nack.


Bij de jeugd zien we drie andere namen op het BK-podium dan vorig jaar. Emmalee Penha uit Schilde won het BK met Modern Gunner met 276,5 over twee runs. Zij had een taaie klant aan Amber Heidbuchel met Whizpirit Around. Zij kwam tot een score van 275. Op enige achterstand volgde Britt Lauwers met Rusty Lena. Britt pakt met 266,5 de bronzen medaille bij de jeugd.




Overzicht BK reining 2014


Open klasse
1. Peter Cauwenbergh (Vliermaalroot)
2. Suzanne Fernandes
3. Patrick Loncke


Amateur klasse
1. Steve Vannietvelt
2. Paul Verhulst
3. Zaïra Sak


Jeugd klasse
1. Emmalee Penha
2. Amber Heidbuchel
3. Britt Lauwers