VLP voorzitter Mark Wentein door FEI gelauwerd

March 6, 2017
 
FEI Seminar voor int. mensport in Schloss Hof (AUT)
Als 3de  internationale cursus van 2017 voor de mensport stond van 03 – 05 maart 2017 de prachtige locatie van het Oostenrijkse Schlosshof op de FEI  agenda.
 
FEI Cursusverantwoordelijken waren: Mark Wentein – BEL  (Jury), Richard Nicoll – USA (TD) en Wolfgang Asendorf – GER (parcoursbouwers). 35 kandidaten volgden de cursussen deels voor ‘bijscholing’ en/of promotie. Gelijktijdig liep met deze FEI cursussen een internationaal mencongres ‘Horses in Sport – 2017’. 
 
Het kasteel Schloss Hof, maakte net zoals Schönbrunn in Wenen deel uit van de Habsburgse keizerlijke Donaumonarchie en was een uniek locatie voor deze meeting. Gespannen van de Staatstoeterijen van Piber, Mezöheges, Kladrubby, …  waren present. Mencursussen werden gegeven door o.a Theo Timmerman en Boyd Exell. 
 
Voor België volgden Myriam de Faudeur (jury) en Wilfried Blockx als nieuwe parcoursbouwer, de opgelegde FEI cursus en bijscholingen. 
 
Op zaterdagavond  vereerde namens de FEI,  commissievoorzitter Karoly Fugli (HUN), het congres met zijn aanwezigheid. Hij bedankte Mark Wentein voor zijn meer dan 30-jarige inzet voor de mensport en speciaal als lid van de FEI mencommissie (2012 – 2016). Hij reikte hem namens de FEI een gouden herinneringsplaket uit. 
 
Conform de FEI statuten kan een lid maar 4 jaren in de commissies zetelen. Fugli stelde dat dit mandaat geen einde is voor zijn medewerking. In 2017 zal men verder op Mark Wentein beroep doen als internationaal jurylid level 4 – het hoogste FEI niveau als  foreign judge voor de EK vierspannen in Gothenburg (SWE) en als omroeper en jury d’appel op het WK tweespannen in Lipica (SLO).
 
Manuel Bandeiro de Mello (POR) als directeur van de FEI menafdeling zat samen met de voorzitter en de lesgevers in een panel dat druk bijgewoond werd en actuele thema’s van de mensport behandelde. Meer dan 300 geïnteresseerden zakten naar dit internationale congres af.