VLP Club Battle komt terug dit najaar

VLP Club Battle komt terug dit najaar
Na het succes van de vorige editie werd besloten om een tweede editie van de VLP Club Battle in te richten.

Nieuw dit jaar zijn de 3 selectiewedstrijden, waar telkens 25 VLP-clubs aan kunnen deelnemen. De selectiewestrijden gaan door op:

-       30/10/2016: De Warre (Neeroeteren)

-       6/11/2016: Stal Hulsterlo (Meerdonk)

-       20/11/2016: Ruitersportcentrum De Gaverbeek (Waregem)

Aan de selectiewedstrijden kunnen 25 teams van 4 combinaties deelnemen. Van elk team nemen twee ruiters/amazones het dressuurgedeelte (E7 en A6) voor zich, de andere twee zullen het springgedeelte (70cm en 90 cm) afwerken.

Van deze 4 ruiters dienen er minstens 2 een recreatieve vergunning te hebben. Deze ruiters zijn nog nooit gestart op een officiële wedstrijd, binnen geen enkele discipline. Deelnemers zijn minimum 12 jaar en in het bezit van een A-brevet. Deelnemen kan zowel met een paard als pony.

De 5 beste teams van elke selectiewedstrijd mogen naar de grote finale tijdens Flanders Horse Expo op zaterdag 25/02/2017. Daar zullen de 60 ruiters van de 15 teams het tegen elkaar opnemen.

Inschrijven voor de selectiewedstrijden van de VLP club battle kan vanaf 3 oktober 2016 vanaf 13u tot en met de maandag voor de wedstrijd (= sluitingsdag). Inschrijven kan enkel via de inschrijvingsmodule via de VLP-website. Details van de verschillende wedstrijden zijn terug te vinden op het voorprogramma dat gepubliceerd zal worden via www.vlp.be.