Startlijsten Nationale SBB competitie bekend

Startlijsten Nationale SBB competitie bekend

Zondag 25 juni 2017 organiseert LRV Genk in samenwerking met het nationaal LRV-Bestuur, de Nationale Finale van de SBB-Competitie voor jonge paarden. In de vijf LRV-provincies werden vanaf april tot juni wedstrijden voor jonge paarden georganiseerd. De beste paarden van deze selectiewedstrijden verdienen een ticket voor de Nationale Finale.


De knappe infrastructuur van het Sentowerpark in Opglabbeek doet dienst als perfecte locatie voor deze kampioenschappen, waar vier-, vijf- en zesjarige dressuur- en springpaarden de hoofdrol spelen. Er wordt gesprongen op drie springterreinen en er liggen zes dressuurringen klaar.

Wie alle paarden wil volgen,  heeft best een goede conditie. Tijdens de nationale finale van de dressuurwedstrijden wordt de aanleg en het talent van de jonge paarden beoordeeld. Zowel de jonge dressuur- als springpaarden komen allemaal minstens twee maal in actie. Voor de vijf- en zesjarige springpaarden is er ook een eventuele barrage voorzien, die de nationale kampioen zal aanwijzen.

Wildcard voor BK Gesves te winnen
BWP deelt sinds enkele jaren ook wildcards uit voor het BK te Gesves uit op de nationale finale van de SBB-Competitie voor Jonge paarden. Per  leeftijdscategorie van de springpaarden zijn er vier tickets te verdienen voor de beste vier BWP-paarden. Defoutloze 4-jarigen worden tijdens het namiddagparcours door een BWP-jury op aanleg gejureerd  om tot een ranking te komen.

Extra prijzen voor de winnaars!


 


De laureaten bij de springpaarden  krijgen oa. gratis springles van vice-Belgisch kampioen Pieter Clemens en Nicola & Olivier Philippaerts! De winnende dressuurruiters/amazones in de verschillende dressuurreeksen krijgen een gratis les cadeau van Philippe Jorissen.  Deze topruiters hebben één voor één, een verleden binnen LRV, zij hebben daar hun eerste wedstrijden afgewerkt alvorens internationaal door te breken.