Smolders: “Alle verdienste aan Emerald”

July 16, 2017

Gisteren had Harrie Smolders een “Diamanten dag” in Chantilly. Hij sprong met de Hamburg Diamonds naar de winst en voegde daarbij de GP-winst van de Longines Global Champions Tour aan toe.

Na afloop verklaarde Smolders enorm tevreden te zijn met de prestaties van zijn Emerald. “Emerald verdient de spotlights voor zijn resultaten deze week. Hij voelde enorm goed aan tijdens de training thuis, maar dat is nooit een garantie voor een geslaagde wedstrijd. In totaal presteerden we vier foutloze omlopen en wonnen we zowel de GCL als GCT, het is ongelooflijk.”

Smolders vervolgt: “Wanneer ik door de finish kruiste dacht ik niet dat m’n ronde snel genoeg zou zijn. Het was een vloeiende rit, maar ik had twee vaste momenten die zeker gezien zijn door Scott. Ik liet de kier naar de winst dus open maar blijkbaar was het genoeg!”

Ook Scott Brash was tevreden met de resultaten van zijn paard. “Hello Forever sprong fantastisch vandaag. Ik was gewoon te traag. Je kan niet ontkennen dat Harrie (Smolders) een geweldige rit reed vandaag in de barrage, puur vakmanschap.”

Recent veranderde Brash het bit van zijn paard en dat niet zonder succes. “In het verleden was het wat zoeken met Forever, maar uiteindelijk hebben we het gevonden, het dubbel bit. Misschien zijn de wendingen nog niet wat het exact moet zijn, maar daar werken we aan. We blijven werken en zullen Harrie in de toekomst wel voorbij steken (lacht)”.