Pieter Devos haalt startticket voor wereldbeker finale in Parijs

February 5, 2018

Afgelopen weekend werd er druk gestreden voor de voorlaatste kans op wereldbeker punten in de Franse stad Bordeaux. De Grote Prijs kwam op naam van België’s Pieter Devos. Devos had nog nood aan enkele puntjes om zijn plaats voor de wereldbeker finales in Parijs zeker te stellen. Met de extra 20 punten haalt de springruiter nu een totaal van 49 punten, goed voor de zevende plaats.

Theoretisch is Devos nu verzekerd van zijn startplaats in Parijs. Frankrijk’s Kevin Staut blijft aan de leiding van het klassement. Met een totaal van 79 punten gaat hij de Zweed, Henrik von Eckermann voor. Duitsland’s Marcus Ehning haalde eveneens het podium in Bordeaux en strandt zo op een derde plaats in het klassement.

Verder bezetten Christian Ahlmann, Roger Yves bost en Edwina Tops Alexander de respectievelijke vierde, vijfde en zesde plaats. Zowel Ahlmann als ‘Bosty’ grepen nog enkele cruciale punten in Bordeaux.

De Grand Prix-winnaar van Bordeaux, Harrie Smolders mag ook al uitkijken naar zijn trip richting Parijs. Met in totaal 45 punten haalt hij de voorlopig 11de plaats. Enkel de 18 beste ruiters van de West-Europese liga klasseren zich voor de barrage.

Van 21 tot en met 25 februari is er nog één kans om punten te sprokkelen in het Zweedse Gotenborg.

Klik hier voor de ranking