McLain Ward verdiende het meest tijdens het outdoor seizoen. Wathelet haalde het meeste binnen onder de Belgen.

October 11, 2017

Dit weekend start officieel het indoor seizoen opnieuw voor de internationale springruiters. Tijd om even terug te blikken op het outdoorseizoen van dit jaar… wie heeft er bijvoorbeeld het meeste winstsommen op zijn naam geschreven?

De Amerikaanse ruiter verdiende sinds 1 maart het meest aan winstsommen op een internationaal niveau. McLain verzamelde 1.230.845 euro in deze periode. Eind september plaatste hij zich nog tweede met het Amerikaanse team in BArcelona. Eerder die maand sprong hij eveneens naar de tweede plaats in de CSI4* GP van North Salem. Het meeste verdiende hij echter met zijn derde plaats tijdens de Spruce Meadows Grand Prix in september.

McLain Ward’s landgenoot, Kent Farrington schreef het tweede grootste aantal winstsommen op zijn naam. De huidige nummer één verzamelde in totaal 1.031.390 euro aan winstsommen. Farrington won zowat alles wat er te winnen viel maar haalde het meeste geld binnen met Gazelle tijdens de CSI5* Grote Prijs in Wellington.

Italië’s Lorenzo de Luca verzamelde in het zadel van het beste paard ter wereld, Halifax vh kluizenbos, net geen miljoen euro met een totaal van 945.409 euro. De Grand Prix winnaar van Spruce Meadows, Philipp Weishaupt mag zich tot best verdienende springruiters ter wereld noemen nadat hij 913.788 euro verzamelde tijdens het outdoor seizoen.

Voor België is het Gregory Wathelet die het meeste verdiende. De Grand Prix winnaar van Aken startte dit jaar met een eigen hippisch complex. De 805.646 euro in winstsommen van het afgelopen seizoen zullen dus nuttig gebruikt kunnen worden. Wathelet is zo de zevende best verdienend springruiter van het outdoor seizoen.

Ook Niels Bruynseels (549.986 euro), Pieter Devos (481.071 euro), Jérome Guery (461.676 euro), Nicola Philippaerts (320.585 euro) deden goede zaken tijdens het outdoor seizoen.