UPDATE: Top Ten scoort met totaal recordbedrag van 1.775.000 euro over tien toppaarden.

April 18, 2017

Het was een knaller van een avond. Het nieuwe veiling concept van Tal Milstein, Ilan Ferder, Daniel Bluman, Carlo Pfyffer en Gilbert De Roock “sloeg in als een bom”. Het Azelhof in Lier was getransformeerd in een prachtige VIP-setting.

Het startbod voor elke viervoeter was gezet op niet minder dan 20.000 euro. Een kleine som als je weet dat elke aankoper eveneens een exclusief LeBeau-Courally horloge huiswaarts nam.

Meteen werd de spits goed afgebeten toen de familie Maenhout uit Aalter de 6-jarige Lady Van de Haarterhoeve (Casall ASK x Clarimo ASK) aankocht voor een totaal bedrag van 130.000 euro. De vijfjarige Mabel de Kwakenbeek (Emerald x Quidam de Revel) was de volgende jonge topper in de piste.

De vijfjarige merrie haalde werd uiteindelijk in een tweestrijd tussen twee bieders geveild voor niet minder dan 450.000 euro, dit via een bod aan de telefoon. Mabel verhuist zo naar Carlos Lopez uit Colombia.

Net voor de volgende viervoeter in de piste werd voorgesteld brak de paniek los. Een paard brak zich los uit de opwarming en stormde de VIP-ruimte binnen. Ondanks het spoor van vernieling bleef de schade beperkt.

Na een lange tijd waarin de rust werd hersteld, de schade werd opgekuist en iedereen bekwam van de sensatie werden de paarden vervolgens enkel op het grote scherm gepresenteerd. Cataloog nummer 4 vervolgde. De 5-jarige Chicago Chicago (Mylord Carthago x Le Tot de Semilly) wisselde van eigenaar voor niet minder dan 270.000 euro. De nieuwe eigenaar is Alexander Onischenko. Nestor Z, cataloog 7 imponeerde eveneens. Deze 6-jarige ruin van Non Stop x Chicago I Z bleef echter hangen op een totaal van 85.000 euro.

De 6-jarige Peter Pan 177 (Oerigueux x Graf Top I) wisselde dan weer van eigenaar voor 130.000 euro. Voor de vijfjarige Chanel De Virton (Tresor de Virton x Rock du Val Tibermont) werd er afgeklopt op 50.000 euro.

De 7-jarige Arsouil de La Chapel (Lamm de Fetan x Pakt) was één van de oudere paarden in deze vieling. De Selle Français-merrie haalde een bedrag van 150.000 euro. Een van de laatste paarden op het scherm was de 7-jarige Elize (Bamako de Muze x Nabab de Rêve). De sBs-merrie werd aangekondigd als de ‘IT’-merrie en behaalde uiteindelijk een veilingbedrag van 250.000 euro.

De voorlaatste viervoeter was de 7-jarige Bahira S (Balou du Rouet x Saint George). De Oldenburg-merrie veilde voor maar liefst 130.000 euro. Canterbury (Cromit x Come On) sloot de avond af met een bedrag van eveneens 130.000 euro.

Uiteindelijk bracht de veiling in totaal 1.775.000 euro op, of een gemiddelde van 177.500 euro per paard.