Koninklijk bezoek in stallen van Gert-Jan Bruggink

Koninklijk bezoek in stallen van Gert-Jan Bruggink


Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn donderdag in Noord Oost Twente. Eén van de locaties die ze bezoeken is de stal van Gert-Jan Bruggink in De Lutte. Het tweetal staat erom bekend dat ze regelmatig bij met name het springen komen kijken. Zo zijn ze dit jaar nog gespot op de Olympische Spelen van Rio (foto). Een mooi bezoek en een hele eer dus voor de springruiter uit De Lutte (Overijssel).




Sinds februari 2010 is het stallencomplex af en in gebruik. Stal Het Oosterbrook van Gert-Jan Bruggink en zijn partner de amazone Pia Louise Aufrecht. Bruggink won afgelopen weekend nog een 3 sterren rubriek in Odense. Ook Aufrecht springt al jaren succesvol op onder andere 2 en 3 ster niveau. In juli nam het tweetal samen deel aan de tweesterren wedstrijden van CSI Geesteren, terwijl ze in mei ook samen aanwezig waren op Outdoor Wierden.

Een op en top verzorgd paardencomplex waar door het internationale springduo en hun personeel doorgaans hard wordt gewerkt. Deze week loopt iedereen nog een beetje harder, lijkt wel. 'Tja, het is toch wel een hele eer dat ze onze stal hebben uitgekozen om een bezoek aan te brengen en dan wil je het natuurlijk ook netjes hebben', aldus Bruggink.

De schilder, de glazenwasser, de interieurverzorgster, de paardenmeisjes, je kunt het zo gek niet bedenken, iedereen is hard aan het werk op 'Het Oosterbrook'. 'De staldeuren moesten al heel lang in de lak dus het bezoek van ons koningspaar is een mooie stok achter de deur', aldus een lachende Bruggink.

Stal Het Oosterbrook telt veertig stallen, drie loopstallen voor jonge paarden, 15 hectare weiland, een indoorrijbaan en een springtuin. Genoeg om te laten zien en over te vertellen.

'Wat ik allemaal ga zeggen? Ik 'moet' ze aanspreken met Majesteit en inhoudelijk zal het vooral gaan over hoe ons complex is ingepast in de natuur. Het bezoek duurt op papier 20 minuten maar ik ga dat natuurlijk rekken. Ik zou ook graag het een en ander vertellen over de paarden, daar draait het toch om hier', aldus de springruiter.