KBRSF maakt nieuwe springkaders bekend

KBRSF maakt nieuwe springkaders bekend
Eerder publiceerde de KBRSF al de nieuwe kaders van de dressuurruiters bekend en nu zijn ook de nieuwe kaders voor de springruiters bekend. Gisteren brachten we al het nieuws dat de Duitser Peter Weinberg de taak als bondscoach van Dirk Demeersman zal overnemen. Hij zal dan ook verder een planning uitwerken met de ruiters uit deze kaders en samen met hun naar het Europees Kampioenschap toewerken.

In het A-kader zien we vijf combinaties terug. Niels Bruynseels, die afgelopen weekend de GP van Basel won, staat in dit kader met de Zangersheide-merrie Cas de Liberté (v. Cracky Z). De ruiter uit Bonheiden en de merrie van Wim Malisart behaalde het afgelopen jaar verschillende mooie resultaten. Zo wonnen ze de Grote Prijs bij Stephex en waren er bijna elke week klasseringen in de Grote Prijs of Wereldbekerwedstrijden. Cas werd op Jumping Mechelen dan ook gekroond als paard van het jaar. Daarnaast zien we ook Jérôme Guery met zijn olympiade paard Grand Cru Van De Rozenberg (v. Malito des Rêves). Guery en de BWP'er werden in november nog vierde in de GP van Maastricht.

We zien ook wel wat jong talent terug in dit kader. Zo wisten de broers Philippaerts zich ook in dit kader te plaatsen. Jos Verlooy verzekerde ook een plaats in het hoogste kader. Nicola Philippaerts zien we niet terug met Zilverstar T, maar wel met de twaalfjarige hengst Bisquet Balou C (v. Balou du Rouet). Na de Nations Cup finale kwam deze combinatie niet meer in de ring, maar daarvoor waren er wel een tweede plaats (Knokke), een vierde plaats (Zandhoven) en een zevende plaats (Brussel) in verschillende GP's. Zijn broer, Olivier Philippaerts verzekerde zijn plaats dan weer met de schimmelmerrie H&M Legend of Love (v. Landzauber). In Genève behaalden ze een tweede plaats in de Grote Prijs en werden ze negende in de GP van Parijs. Ook afgelopen weekend wisten ze het goed te doen in Basel. Daar eindigden ze op een vierde plaats. Jos Verlooy is de laatste die we terugzien in het A-kader. Met de twaalfjarige hengst Caracas (v. Casall ASK) werd hij op Jumping Mechelen nog tweede in de wereldbekerwedstrijd. Daarvoor klasseerde hij zich telkens in de top twintig van de GP sinds november. In de GP van de LGCT-manche in Rome werd het duo nog zesde.

In het B-kader zien we maar liefst 22 combinaties terug. Zo zien we onder andere Niels Bruynseels met zijn andere topmerrie, Gancia de Muze (v. Malito des Rêves), waarmee hij de GP van Basel won afgelopen weekend. Daarnaast zien we Karel Cox met twee paarden, Pieter Devos met maar liefst drie paarden, Gudrun Patteet met twee paarden, Nicola en Olivier Philippaerts beiden met twee paarden en Gregory Wathelet met twee paarden. Wilm Vermeir, Constant Van Paesschen, Judy-Ann Melchior, Maxime Harmegnies, Jérôme Guéry, Gaetan Decroix en Fabienne Daigneux-Lange wisten ook aan de selectiecriteria te voldoen voor dit kader met hun beste paarden.

Klik hier voor de kaders.

Klik hier voor de kaderindeling.