Jérome Guery en Dominique Hendrickx slaan handen in elkaar

March 13, 2018

Dominique Hendrickx en Jérome Guery kennen elkaar al een lange tijd en helpen elkaar door dik en dun. De partnership tussen beide springruiters zijnnu een nieuw samenwerking gestart.

Guery neemt zo de teugels over van Bacardi les Hauts (v. Rexar du Houssoit) terwijl twee beloftevolle negenjarige paarden, één in eigendom van Guery en Alexander Oancea en de andere in samen eigendom met Luc Tilleman, met Hendrickx richting de Sunshine Tour trekken.

In een reactie laat Guery weten dat deze samenwerking er komt op het juiste moment. “Ik ontwikkel me meer op de topsport. Samen met Alain Colette, mijn thuisruiter die zich voornamelijk op de ontwikkeling van jonge paarden focust, merk ik dat we de paarden nu in een tussen niveau moeten opleiden ook. De opportuniteit was er juist op tijd om samen met Dominique een samenwerking aan te gaan.”

Ook Dominique Hendrickx ziet de samenwerking als een win-win. “Voor mij was het een moeilijke beslissing, zomaar één van mijn beste paarden uit handen geven, maar ik ben realistisch. Dit paard kan veel meer en Jérome heeft toegang tot de mooiste wedstrijden in de wereld.”

Equnews /

studforlife