Inzamelactie voor Ierse groom na auto ongeval

December 7, 2017

In Wellington vond op 25 november een tragisch ongeval plaats waarbij twee Amerikaanse young riders zijn overleden. Enkel de Ierse groom die ook in de wagen zat overleefde het ongeval.

De 24-jarige Elaine O’Halloran herstelt nu in het ziekenhuis. Voor de groom is er een inzamelactie gestart om de zware ziekenhuiskosten te kunnen betalen. 

Hoewel de operatie op zich succesvol verlopen is, is de groom momenteel tot haar heup verlamd. Het is nog niet duidelijk of deze verlamming permanent is. O’Halloran  was niet verzekerd, waardoor er een geldinzamelingsactie op touw is gezet om haar te kunnen helpen. Via ‘Gofundme’ werd binnen 15 uur 71.335 van de 500.000 dollar opgehaald.

Springruiter David Blake reageert aangeslagen op O’Hallorans situatie: “Elaine is al een aantal jaar bij ons. Ze was niet alleen een goede vriendin, maar ook een van de hardst werkende grooms die ik ooit op stal heb gehad. Afgelopen week was afschuwelijk voor ons allemaal. Het is nu belangrijk dat Elaine alle support krijgt om goed te kunnen herstellen. Zij verdient dat.”

De Ierse springruiter Cian O’Connor steunt de actie. “Een afschuwelijke tragedie”, reageert de ruiter. “Ik weet zeker dat paardenliefhebbers de actie zullen steunen. Mijn gedachten zijn bij Elaine en haar familie.”

Bij het ongeluk kwamen de 19-jarige Dana McWilliams en de 21-jarige Christian Kennedy om het leven.