Hickstead doopt “Arena Seven” om tot “The Roger Stack Arena”

May 19, 2017

Het springseizoen in Hickstead staat alweer voor de deur en dit jaar zal de Britse topwedstrijd een aantal wijzigingen doorvoeren. Zo zal de Al Shira’aa Hickstead Derby vane 22 tot en met 25 Juni plaats vinden en de Longines Royal International Horse Show van  26 tot en met 30 Juni.

Ook is “Arena Seven”  omgedoopt en krijgt een naam die meer past bij het legendarische concours. Vanaf nu zal de ring ” The Roger Stack Arena”  heten, ter ere van de voormalig directeur die vorige december helaas gestorven is.

“De vele regen van vorig jaar zorgde ervoor dat we het programma om moesten gooien” verklaard Hickstead directeur Lizzie Bunn. “Nu hebben we het programma omgegooid. Dat was best lastig maar ik denk dat we een goede balans gevonden hebben”

De arenas’s hebben ook enkele verandering ondergegaan met nieuwe bodems om iedereen het beste te bieden wat er is.  Ring Two heeft ook een nieuwe grond met een all-weather oppervlakte en er is een extra piste voor het losrijden bij gekomen. Om deze veranderingen door te voeren heeft het team van Hickstead rekening gehouden met feedback van verschillende ruiters en amazones.

“Elk jaar we investeren om de grond nog beter te maken. Wij hebben nu dan ook één van de piste pistes ter wereld,” zegt Edward Bunn, die verantwoordelijk is voor de bodem tijdens de wedstrijden. “In 2011 hebben we een renovatie gehad van meer dan 500.000  pond om de International Arena met een all-weather grond uit te rusten. Nu zijn de andere arena’s stuk voor stuk aan de beurt.”

Equnews /

persbericht Hickstead