Fonds Olivia Inglis wordt geactiveerd en ingezet voor veiligheid van de eventingsport

January 9, 2017

Vorig jaar kwam de zeventienjarige amazone, Olivia Inglis voor het eerst aan de start tijdens een internationale tweesterren-wedstrijd. Tijdens de cross verongelukte de Australische. Na haar dood werd er een fonds opgericht om de eventingsport in Australië veiliger te maken. Inmiddels zijn de eerste stappen daarin gezet.

Inglis verongelukte vorig jaar maart op de Scone Horse Trials. De organisatie van deze wedstrijd was een van de initiatiefnemers voor het opzetten van het fonds, met het uitgangspunt jonge talentvolle ruiters te helpen bij hun topsport ambities.

Ondertussen ligt de eventingsport nog steeds onder vuur. Niet veel later na het noodlottig ongeluk van Inglis kwam ook de negentienjarige Caitlyn Fischer om het leven. Ook tijdens de Olympische Spelen in Rio bleek de sport niet optimaal veilig.

Er is besloten om zo ook geld uit het fonds te spenderen voor het veiliger maken van de sport. Een van de eerste projecten dat zal worden afgerond is een nieuwe waterhindernis op de ponyclub waar Olivia vele uren van haar leven doorgebracht.