Fei Jumping Committee: "Klein beetje bloed deert niet"

Fei Jumping Committee: "Klein beetje bloed deert niet"
Het FEI jumping Committee heeft aan alle federaties een brief gestuurd met aanbevelingen om de regels in de springsport te veranderen. Onder andere de zogenaamde 'bloedregel' moet milder, volgens het comité. Onlangs werd Scott Brash nog het slachtoffer van deze regel in Cascais. Brash zag zo zijn overwinning aan zijn neus voorbij gaan.

De nationale federaties hebben tot 18 september de tijd om te reageren op de voorstellen. Op 24 oktober wil het FEI de definitieve regels publiceren.





Wat betreft de bloedregel  wil het FEI Jumping Committee volgende aanbevelingen opdringen: Een combinatie wordt uitgesloten bij het vinden van bloed op de flanken  van het paard die (onopzettelijk) door de ruiter zijn veroorzaakt. Bij kleine sporen van bloed of een krasje (verwijzend naar het recent geval bij Scott Brash), volgt géén uitsluiting. Een ruiter wordt gediskwalificeerd als bloed wordt geconstateerd door buitensporig gebruik van de sporen.




Ook de achterbeenbeschermers wil het Jumping Committee aanpakken. Het comité stelt voor de regels voor achterbeenbeschermers die de prestaties beïnvloeden te verscherpen. In drie trajecten moet het gebruik van die beenkappen worden teruggedrongen en mogen de kappen alleen ter bescherming van de benen worden gebruikt.




Lees hier de brief van het comité aan de nationale federaties.