Alexa Fairchild: "Ik wil mijn twee passies, mode en paardensport, samenbrengen"

Alexa Fairchild: "Ik wil mijn twee passies, mode en paardensport, samenbrengen"
Recent lanceerde het jonge dressuurtalent Alexa Fairchild haar nieuwe website. Equnews had een gesprek met de 21-jarige half-Belgische, Half-Amerikaanse amazone. Ze vertelde ons iets meer over haar combinatie van sport en mode, familie, haar grote droom en haar nieuw jong paard.

Je hebt net je nieuwe website gelanceerd. dat komt met enkele nieuwe stappen. Je gaat de sport combineren met mode? Kan je ons iets meer vertellen over wat je gaat doen en hoe je op dit idee kwam?
Ja, ik zal de sport met mode combineren. We zullen een kleine collectie ontwerpen die beïnvloed zal worden door de paardensport. We willen graag iets creëeren dat sporty-chic is. Kleding dat gedragen kan worden voor het sporten en aantrekkelijk is voor de stedelijke omgeving. Ik zou graag hebben dat mensen met verschillende achtergronden verwijzen naar de kledinglijn, maar terwijl zou ik het ook graag anders en nieuw hebben. Aangezien ik twee passies deel: mode en paardensport, wil ik iets rond deze twee werelden maken. Een kledinglijn lanceren was de perfect match.

Hoe zal je het publiek op de hoogte brengen van je modelijn en waar kunne we het kopen?
Ik denk dat we een lanceringsfeest zullen houden voor het merk eenmaal het klaar is. Het zal overal op mijn sociale media accounts en op mijn website bekend gemaakt worden. Natuurlijk zullen we een duidelijke communicatie campagne uitrollen om de boodschap te verspreiden. We plannen om vooral te focussen op e-commerce - op mijn eigen website en andere e-commerce websites - maar we zullen het merk ook verkopen via winkels die verschillende merken verkopen - in zowel de paarden als mode wereld - zodat het merk bekend wordt.

Je bent niet de enige in je familie die actief is in de modewereld?
Nee, mijn grootvader, langs vaders kant, werkte in de mode uitgeverssector en mijn beide ouders werkten uitgebreid in de mode. Mijn grootvader ontwikkelde W magazine en maakte de familie handelskrant WWD naar wat het vandaag is. Hij hield ervan om te roddelen over de mode industrie gedurende zijn dagen. Mijn beide ouders werkten voor verschillende bedrijven in de mode industrie zoals Valentino, Giorgio Armani, Ralph Lauren en anderen.

Welke rol speelt je familie in jouw beslissing om te starten in de mode industrie?
We besloten als een familie om te starten met een kledinglijn. Aangezien mijn beide ouders al voor verschillende jaren in de mode industrie hebben gewerkt en, ik neem mijn eerste stappen in deze, we dachten dat dit een leuk familie project kan zijn, die het ook nog goed kan doen!

Op je website heb je een banner met "Every dream begins with a dreamer" op, wat is jouw droom die je wil realiseren?
Mijn ultieme droom is om deel te nemen aan de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Ik weet hoe moeilijk het zal worden en hoeveel tijd en toewijding het nodig zal hebben om te proberen om daar te raken, maar ik ben gemotiveerd en zou graag mijn kans wagen. Op kortere termijn, wil ik graag proberen om in het Belgische team voor de Wereldruiterspelen te raken. Deze zijn net toegewezen aan Tryon in Amerika. Het zou zoveel voor mij betekenen om op Amerikaanse bodem deel te nemen, op zo'n belangrijk evenement, aangezien ik half-Amerikaans ben.

Aan welke paarden denk je om deze droom waar te maken?
We zijn op zoek naar een GP-paard op dit moment en we hopen een paard te vinden dat de kwaliteit heeft om me naar het hoogste niveau te brengen. Sunrise toont een veelbelovend potentieel voor de GP oefeningen. Vanita (Newton) is een goede opstap om naar die droom uit te reiken. Hij is een fantastische partner om mij te helpen om de Grand Prix oefeningen te leren en te perfectioneren.

Je traint nu nu een half jaar op het Anky Education Center. Hoe ging deze periode to nu en hoe beleefde je deze periode?
Ik train met Anky zelf. Het is tot nu toe fantastisch geweest. Ik heb al zo veel geleerd en ik heb nog zo veel bij te leren. Ik ben er zeker van dat door het trainen bij Anky, ik alle nodige skills zal leren om op het hoogste niveau te kunnen presteren. Ik ben heel enthousiast dat ik de kans heb om te trainen met zo'n getalenteerde mentor en om Anky aan mijn zijde te hebben om me door deze successen en mislukkingen op mijn avontuur om mijn droom te realiseren.

Je hebt nu ook een jong paard. Kan je ons iets meer vertellen over haar?
Ida Selly A is een driejarige merrie. Ze is helemaal schattig. Ze is heel sociaal en hartelijk. Ze is een 'black beauty'. Op dit moment wordt ze zadelmak gemaakt. Ze lijkt in een mooi tempo te evolueren en we focussen ons op het verbeteren van haar vertrouwen. We hebben geen haast met haar - we willen onze tijd nemen en er zeker van zijn dat ze zowel fysiek als mentaal mooi ontwikkelt. Ik ben heel enthousiast om te weten hoe ze zal ontwikkelen. Het ziet er allemaal veelbelovend uit!

Klik hier om de nieuwe site van Alexa Fairchild te bezoeken.